google drive'da ortak klasör oluşturup diğer iki kişi ile pdf dosyalar vb paylaşmak istiyorum. google'ın bu konudaki yönlendirmelerini izliyorum ama kendi drive'ımda ortak drive'ler diye bir seçenek yok. nasıl yapalım?




 

kendi drive ınızda klasör oluşturuyorsunuz, sonra klasör seçeneklerine tıklayınca paylaş / bağlantıyı paylaş diye seçenekler çıkıyor. orada ya mail adresi ile paylaşıyorsunuz ya da o klasör için bir link oluşturuyor onu gönderiyorsunuz. paylaşım ayarlarından kişilerin düzenleme ya da sadece görüntüleme gibi seçenekleri de seçebilirsiniz

cometome

Çok daha iyi bir alternatif olarak.
Masaüstünde bir klasör oluşturuyorsunuz ve bunun bir id'si oluyor. Karşı tarafa okuma/yazma ya da sadece okuma olarak bunu veriyorsunuz ve o da kendi klasörünü ekliyor.
Sonrası torrent mantığı. Klasörün içine atıyorsunuz ve karşılıklı olarak upload/download yapıyorsunuz.

(bkz: resilio sync)

bagcivan

ortak drive diye farklı bir seçenek yok. google drive'da normal bir klasör oluşturun, sonra o klasörü paylaştırın.

co2s2

Bu sorunun cevabı sürekli değişiyor aslında. Basitçe klasör oluşturup yetki vermek iş görecektir ama senkronizasyon sorunları ile karşılaşmanız olası. Eğer kurumsal anlamda kullanacaksanız google'ın bu tarz konular için profesyonel çözümleri mevcut. eski adıyla g-suite, yeni adıyla google workspace ürününü araştırmanızı öneririm.

anathemamen666
1

mobil görünümden çık