ev almak icin lokasyon arastirmasi yapiyorum da. marmaray'a yakin olmali.

acaba hangi marmaray duragindan ev bakayim?

kriterler
-sakin olmasi.
-pahali bir muhit olmamasi.

 

merhabalar. anadolu yakası için konuşmak gerekirse,

bütçeniz ne kadar bilemediğim için pek bir fikir veremeyeceğim, ancak kadıköy'den pendik tarafına doğru ilerledikçe genel itibariyle fiyatın azalacağını söyleyebilirim. göztepe-bostancı aralığındaki marmaray hattı üzerindeki binalar genel itibariyle son yıllarda yenilenen binalar olmakla birlikte, bu muhitin sakin bir muhit olduğu da söylenebilir. ancak fiyat olarak yüksek bütçelere hitap eden binalar çoğunluktadır. hem sakin hem de nispeten daha uygun fiyatlı alternatifler için ise maltepe süreyya plajı, küçükyalı, idealtepe ve atalar civarlarını inceleyebilirsiniz. bu civarlardaki evler bostancı-kadıköy aralığındaki evlere göre genel itibariyle daha eski evlerdir, ancak şahsen keyifli bulduğum sakin lokasyonlarda yer alırlar. her ne olursa olsun, anadolu yakası evlerinde sahile doğru indikçe fiyatlar genel olarak arttığı için marmaray hattına yakın evlerin fiyatları e-5 ve minibüs caddesi civarlarındaki evlerden daha yüksek olacaktır.

doubletapper

Güzergahtaki diğer muhitleri bilmiyorum ama küçükyalı taraflarını önermeye geldim.

pati

idealtepe.
tren yolu kenarındayım, durağa birkaç apartman mesafedeyim.
gayet güzel.

buradan kartal'a doğru daha ileri gitmeyin, gidecekseniz kadıköy'e doğru gidin.

blatta hiberna

küçükyalı

sutlu nescafe

İdealtepe +1

Kartal'a doğru gittiğinizde gitgide şehrin merkezinden uzaklaşmış olacaksınız, öbür tarafa yanaşmak daha mantıklı. O civardan son tercihiniz Cevizli olsun bence ki orası da gayet yaşanılabilir tercih edecekseniz.

kedimedi

Feneryolu civarlarına da göz atmanızı öneririm

fever

abicim/ablacım bahsettiğin "sınır" tüm anadolu yakası sahil şeridi ve avrupa yakasında da küçükçekmeceye kadar olan kısım.

misal gebze ucuzdur desem napcaz?

bu ara ben de ev kiralarına bakıyorum, kartal pendik ucuz tabi ki. idealtepe tarafları uygun sayılır yeni ev çok oralar.

hosein
1

mobil görünümden çık