ttnet ultranet sınırsız 16mbps kullanıyorum. hipernet sınırsız 16mbps'ye geçiş yapmayı düşünüyorum. modemim adsl modemdi. yeni alacağım modem ne olmalı? bir diğer sorum da, adsl - vdsl - fiber'şn farkları ne? hipernet bunlardan hangisine tekabül ediyor?




 

Hocam google’a “ttnet hipernet” yazınca ilk sayfanın ilk cümlesinde fiber altyapı yazıyor kalın puntoyla.

Adsl: bakır kabloyla bağlantı. 0-16mbit arası destekliyor
Vdsl: bakır kabloyla bağlantı. 16-100mbit arası destekliyor.
Fiber: fiber kablo ile bağlantı. 0-1024mbit(1gigabit) arası destekliyor.

Modemi arkasında “wan” girişi olan fiber destekli bir modelden alacaksınız. Satın alacağınız hızı destekleyecek modem olmalı. Atıyorum siz 1 gigabit (1024 mbit) fiber internet bağlattınız. Modeminiz 300 mbit destekliyorsa, size 300 mbit hız sağlanır.

Unde bach canim

işte, işin garibi, ttnet müşteri temsilcisinin söylediği tam olarak şuydu: "sizin orada hipernet altyapı gözüküyor, vdsl modem almanız lazım". bu yüzden anlayamadım tam ne yapmam gerektiğini. sanırım gidip yüzyüze sorsam daha doğru bir sonuca ulaşacağım.

silent enigma

Hocam zaten çoğu vdsl diye satılan modem fiberi destekliyor ve 300 mbit oluyor standart kalitede yeni modemler. Yani 300 mbit üstü internet almayacaksanız piyasadaki çoğu vdsl yazan modem iş görecektir. Sadece fiber desteklediğinden emin olun. Para çok sorun olmazsa da asus tercih edin.

Unde bach canim

tamam, öyle yapayım, çok teşekkürler :)

silent enigma
1

mobil görünümden çık