Evde aileim kullandığı eski bir Satellite A660-13P bilgisayar var ( tr.dynabook.com ). Genel olarak yavaş olduğundan şikayetçiler (ufak word işleri dışında browser ve bi şeyler izlemek için kullanılıyo sadece). Ama yeni bir laptop da almak istemiyorlar şu an için, acaba bu pc'ye ssd takılır mı? Faydalı olur ve uyumlu mudur?




 

evet cok faydasi olur. eski toshibalar baya dayaniklidir baska sikintisi cikmazsa 2-3 sene daha goturur. mumkunse ram'i de 4+4 yapin. anakart kisitlamalari olacagi icin ust duzey bi ssd almaniza gerek yok, normal bilindik bi markanin orta sinif bi ssd'sini almaniz kafi.

icim urperiyor

Selam. Bu işten ne kadar anlıyorsunuz bilmiyorum. Dün arkadaşlarım da dahil 4 kişinin bilgisayarına SSD takıp, format attım. Cihazlar bildiğiniz uçtu. Kendiniz takabilecek misiniz? O önemli.
Bilgisayarınızın özelliklerini inceledim, bu bilgisayar düşündüğünüzden daha çok hızlanır, x86 versiyonu kurulursa RAM'de gayet yeterli olur, upgrade etmeye gerek kalmaz.

t3hn0

Klasik HDD'lerin devri bitti artık. PC'lerdeki 7200 rpm HDD'ler bile kanser ediyorken Notebook'lardaki 5400 rpm HDD'leri şuan düşünemiyorum bile. Ssd'ler bile artık yerini m2 ssd'lere bırakıyorken, kendinize hdd kullanarak işkence etmeyi bırakın.

Arthur Dayne
1

mobil görünümden çık