Yavru köpek için tuvalet vb alışkanlığını kazandırmak için çit kullanarak başladık. Yavru şu anda 4 aylık ve 1,5 aydır bizimle. Dışarıya çiş kaka yapıyor onu çözdük ama evde ufak tefek kaçırmalar oluyor normal olarak.

Şimdi asıl sorum şu. Bu çocuk çitte uyuyor. Aslında çiti de seviyor öyle boşa yakınması ağlaması kalmadı. Biz de sürekli çıkartıyoruz zaten. Ama artık çit küçük geliyor ve kendi atlayıp çıkıyor. ve doğal olarak bu gece olunca çişini tutmak yerine çitte olmadığı için yere yapıyor.

Çitin kullanımını bitirmemiz mi gerekli? Nasıl bir yol izlememiz lazım bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim

 

biz çit yerine evdeki eşyaları kullanmıştık. haliyle tam olarak alışana dek hiç çıkamadı. masa falan devirdik o derece:)
ama ufak kazalar yapmasına izin verin, kaza yapsın ki yanlış olduğunu anlasın. biz salıyorduk salona çiş mi yaptı hop minik bi azar ve gerisin geri kapanmaya. böyle böyle öğrendi.

wild honey suckle

kafes kullanabilirsiniz. Aynı oda da kalıyorsa oraya koyarsınız.

ben kopegimi aldığımda 1 aylıkdi. gece 3 kez dışarı çıkıyorduk tuvelet için. kafesinde uyuyordu Sonra. battaniye oyuncaklar filan seviyordu yerini. zil aldık şimdi kapıya astik. dışarı çıkmak istediği zaman zili çalıyor. öyle birsey yapabilirsiniz

allanpoe

çit kullanımını kendi kendine bitirmiş gibi zaten.

evin bir yerine ped ya da hasta bezi gibi bir şey serin, oraya yapmasını öğretin.
aşıları tamamlanıp, çişini uzun süre tutabilmeye başlayıncaya kadar hem orası, hem dışarısı idare eder.
sonra zaten tuvaleti geldiğinde kendi de oraya yapmak istemeyip kapıya gidip haber vermeye başlar size.

blatta hiberna
1

mobil görünümden çık