aws azure oracle filan mesela yazılım için?hazır evdeyken alayım dedim yurtdşı ilanlarında hep aws oracle gibi şeyler görüyorum. tr için gereksiz olabilir.
sizde hangisi var, ne kadarlık çalışmayla aldınız?



 

Hayır. Sertifika olayının bomboş bir iş olduğunu düşünüyorum. Zamanında işyeri istedi diye aldım, parasını ben verecek olsam hayatta almazdım.

plutongezegendegilmi

Daha dün akşam bu konu bir yerlerde konuşuluyordu, sertifikanın gereksiz olduğu ile alakalı. Bir yazılımda iyiysen, işverene pratikte bildiğini kanıtlaman yeterli diye düşünüyorum.

kedikumunaiseyenadam

cebimden para verecek olsam hic sertifikam olmazdi. Bazi sirketler disinda cogu sirket sertifikayi zorunlu tutmuyor zaten, o konuyu bilmeni istiyorlar.

Sirket karsiladigi icin google cloud platform'un sinavina girecegim birkac hafta icinde. Son birkac aydir ona bakiyorum.

fakyoras

şirket karşılamasa almazdım +1, yurtdışı gitme planı varsa orada ancak çalışmaya ne kadar meyilli oldugunu göstermek açısından faydalı haricinde kimse sana şu sertifikan varmış gel demiyor. Sahadaki pratiğin önemli bence

mirty

Herkes sertifika gereksiz diyor ama bir yandan da almaya devam ediyorlar :) Burada bahsedilen örneklerin tersine alanında deneyimi olmayıp sertifika toplayıp alan değiştiren gördü bu gözler; en azından bir alanda ne kadar istekli olunduğunı göstermede bir hikmeti var diye düşünüyorum :) Sorunun cevabı, bu sertifikalar olmasa da evet..

Bluesque
1

mobil görünümden çık