Selam apartmanımız pay ölçerli merkezi sistem ile ısınıyor. İki bloktan oluşuyoruz ve totalde 44 daireyiz, kazanımız ortak. Geçen gün yönetici çoğu daire faturasını ödemediği için ve 20 bin tl civarında borç olduğu için doğalgazımızın kesileceğini ve bundan sonraki işte açma masrafı mıdır yoksa başka bir masraf mıdır bunun dairelere yansıtılacağını bu yüzden herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini duyurdu. Birincisi biz hiç ödememezlik yapmadık hatta fazla ödediğimiz için artıdayız, ikincisi o ödemeyen dairelerden para toplamak yerinde herkes azcık daha fazla versin halledelim tavrı çok rahatsız edici, üçüncüsü kapanma gibi bir durumda yansıtılacak cezai durumların ödeyen dairelere de bölüştürülmesi saçmalık. bunun yasal bir dayanağı var mıdır? bize böyle bir şey ödetebilirler mi?




 

benzeri bizim başımıza geldi, sürekli aidat ödüyorsun bi sıkıntı yok, 40 haneli apartmanda 12 kişi neredeyse 1 yıla yakın aidat ödememiş. bu korona öncesi olan olay.

doğalgazı kestiler tabi, baktım ev buz gibi nedir ne değildir derken, yönetici bu sefer imkanı olan iki üç aidat yatırsın falan dedi.

dedim sen manyak mısın kardeşim? ben paramı veriyorum daha fazla niye vereyim, niye vermedin bunları icraya deyip kapıştım, derken işler ciddileşti icraya vermeye başlanınca çatır çatır hepsi ödemeye başladı.

zaten sistem şu şekildedier, aidat hiç bir zaman ucu ucuna yetecek bir para olmaz, sürekli her ay artar, o artan paralar da apartman hesabında birikir, kışın 2 ay çok soğuk gitti 2 ay fazla gaz yaktın aidat boyutu geçti, o fazla paradan harcarsın. sistem böyle işler. bizim aidat 12 ay sabittir mesela

kaç aydır ödemiyolar , yöneticinin bu durumda bir sorumsuzluğu var mı adli olarak detaylarını bilemem de, yönetici hakkında suç duyurusunda bulunursan herşeyi incelerler ve son derece ciddi bir yaklaşım söz konusu, aaa apartman yöneticisi laylaylom diye bişey yok.

mantık olarak da , gecikme faizi veya kesme parasının tamamen ödemeyenler arasında bölüştürülmesi lazım, bir avukata danışın net bilgi alın ona göre hareket edin.

killerbee

evet yasal olması ya da olmaması bir yana, özellikle profesyonel olmayan yönetimlerde ve küçük sitelerde bu çok oluyor. bizim de 4 bloklu bi sitede olmuştu. yönetime acayip bi aidatı düşük tut baskısı vardı, 3 kuruşun hesabını yapıyordu herkes, adamlar ucu ucuna yettiriyordu ihtiyat akçesi kalmıyordu yani ellerinde. birkaç daire aidatını ödememeye başlayınca tabii para da yok, önce kesinti oldu, sonra faiz bindi, ödemeyenleri icraya verdiler ama davası tabii 2 sene sürüyor falan derken herkes ciddi bi para ödedi sonrasında, resmen borcunu ödeyenler ödemeyenlerin masrafını üstlendi. o yüzden yönetimi profesyonel olmayan sitelerde kalmak gerçekten büyük risk, sistem bir kitlendi mi binlerce lira borç çıkıyor.

icraya verme konusu çok sıkıntı yani, verirsen ver kardeşim diyorlar 1-2 sene sürüyor davalar, sonuçta da 3 kuruş para geliyor siteye. dediğim gibi site kitlesi yüzsüz insanlardan oluşuyorsa YA DA toprak sahibi tayfaya ev verdilerse siteden o iş çok büyük sıkıntı. birden zenginleşen gecekondu tayfası kesinlikle aidat ödemiyor.

roket adam

ben olsam acilinden bir avukat tutar ödemeyen daireler için icra takibi başlatırdım, yöneticiyi de avukat üzerinden karşılaşağı ihmale dayalı sorumlulukları konusunda uyarırdım.

ödemeyenler zoru görmedikçe ödememeye devam edecek. yani bu ay biz ödeyelim gelecek aya borcu kapatırlar olmuyor.

orpheus
1

mobil görünümden çık