Selamlar,

Biraz önce kargo şube müdürüyle tartıştım. Adam anneme küfürler etti. Mail, yazılı mesaj, sesli mesaj delil sayılırken telefonda edilen sesli küfür için nasıl dava açamıyoruz?


 

kanıtın varsa açabilirsin. bunun için de kayıtın yasal olarak alınmış olması lazım yani karşı tarafın bilgisi olmalı.

jelly bear

@jelly,

telefonda kaydedilen ses kanıtının delil sayılmadığı yazıyor internette. başka nasıl bir delil olabilir ki.

sorumatik

o yüzden açılamaz işte. konuşma başında sesiniz kaydedilecektir bilginiz olsun dersen anca öyle olabilir.

jelly bear

Küfür değildi ama telefonda hakaret için annemin savcı arkadaşına sormuştum ben bunu. “Biz bile alamıyoruz geçmiş konuşma kayıtlarını, bu pandemide boşu boşuna uğraşırsın ve sonuç alamazsın” falan demişti bana şikayetçi olmak istediğimi anlattığımda. Biraz başından mı attı beni bilmiyorum ama o bile böyle söyleyince şikayetçi olmamıştım ben.

ms brownstone

Ben bu soruya cevap verdim ama cevabım kayboldu sanırım :)

@jelly haklı. Bir diğer ispat yöntemi, çevrende birden fazla kişi vardır onlarda duydum derse delil sayılabilir.

Edit: Bu arada konuşma kayıtları savcılık dinleme yapmıyorsa alınmaz ulaşılabilen tek bilgi; X Y yi 30.02.2021 de aramış 45 sn konuşmuş. Ama içeriğinde sövmüş mü masal mı anlatmış onu ancak ve ancak konuşma öncesinde dinleme kararı alındıysa tespit edebilirler ki bu istisna bir durumdur.

infernalcadre

Davadan ziyade ekşi sözlük'te, sikayetvar'da falan kargo firmasını yerin dibine sokun rezalet başlığı açıp. Adalet artık sosyal medyada, aynı gün içerisinde geri döner özür dilerler, belki yaptırım sözü bile verirler şube hakkında.

dr doofenshmirtz

sanki ben böyle alınan ses kaydıyla ilgili emsal karar hatırlıyorum ama nerde olmuştu bu olay bilmiyorum. siz yine de ses kaydını silmeyin.

false pretension

Ses kaydını almadan önce karşı tarafa kaydettiğini belirtirseniz yani aydınlatma yaparsanız hukuka aykırı delil olmaz

yeahbutso

İzinsiz ses kaydını delil olarak kullanamıyoruz diyenler haklı ama yeni kararlarla mağdur bunu başka delillerle ispatlayamıyorsa ve ciddi bir tehlike doğuyorsa izinsiz ses kaydı delil sayılır. Yargıtay bunu 1 2 senelik bir tehdit davasında bir de suçunu telefonda itiraf eden biri için verdi. Ama hakarette delil saydıramazsın.

hindistan cevizi

salla gitsin, o adam belasini, senden daha agresif birinden o ya da bu sekilde bulur. illa tepki vermek istiyorsan polis dava vs ugrasma, hem mail at genel merkeze, hem de tweet at ilgili sirketi ve ceolarini vs taglayarak.

camussar

Saçma bir öneri olacak ama, sende kayıtlar mevcut mu? Mevcutsa adamı ara ve ettiği küfürleri misliyle iade et. İçin soğumuş olur. Eğer o da kayıt alıp şikâyet yoluna giderse sen de kayıtları ortaya koyar, ödeştik dersin.

bayc
1

mobil görünümden çık