yıllardır florürsiz diş macunu kullanıyorum sodadan alıyorum diye. sodadan aldığımla diş macunundan aldığım aynı şekilde kana geçmiyor mu?
florürümün tam olarak ne kadar olduğğunu test etmeyi araştırdım, sudaki florürü test eden şeylere denk geldim. sudan sodadan geliyorsa florürlü diş macununa gerek var mı? eksik olduğunu nasıl anlarım bende?



 

Diş macunundaki florur kana karışmaz ki yutmadığınız sürece. Yutarsanız da dozu yüksek olduğu için zararlı olur. Diş macunundaki florur dişle temasta mine tarafından emilerek diş sağlığına yardımcı oluyor.

Haldamir

Diş macunu mideye inmediği için kana karışmaz.

Sende eksik olup olmadığını bilmediğin bir şey için sudan, sodadan ya da diş macunundan mı alayım gibi ince hesaplara niye giriyorsun? Özel bir durumun mu var?

himmet dayi

dişlerimde sıkıntı var.sodadan aldığım dişe gitmiyorsa florürlü diş macunu kullanmama gerek varmı onu anlayama çalışıyorum. 7-8 senedir hep florürsüz macun kullandım. her yerde florrlü kullanın yazıyor
www.harwooddentalcare.co.uk

ShadowOfMoon

Yetişkinlik döneminde florürün kan yoluyla dişe etkisi yok/yok denecek kadar az. Diş macunu ile temasla alınan florürün etkinliği bile tartışmalı. Çünkü temas süresi kısa, bu yüzden de dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzınızı max. 1-2 kere suyla çalkalayın deniyor ki florürün dişlere temas süresi artsın.
Diş macununu yutmadığınız sürece kana geçmesi mümkün değil.
Mine-dentin hipoplazisi/defekti gibi bir rahatsızlığınız varsa bir diş hekimine (hatta üniversite hastanesine giderseniz daha iyi olur) danışabilirsiniz

housedaki topal doktor
1

mobil görünümden çık