[q]
(2) 

ses çatallaşması

jesues #1466100
Herkese selamlar.. Uzun yıllardır sesim çatallı çıkmakta. Bir kaç kez doktora gitmeye teşebbüs ettim ancak öğürme refleksi gibi saçma salak bir huyum olduğu için bir türlü bakamadılar. Bunun içinde anestezi almaya hiç gerek yok tabi..

Bu ses çatallaşmasından oldukça muzdaribim. Doktora gitmek ciddi anlamda çile benim için. gittiğim an boşa gitmiş gibi oluyorum. o yüzden tedavimi kendi imkanlarımla sağlamak zorunda kaldım gibi bir durum söz konusu.

Ses tellerine iyi gelecek ne yapabilirim ve bununla birlikte ses tellerine hangi ürünler iyi gelir. ses antrenmanı gibi birşeyler var mıdır? bu sorularıma cevap alırsam çok memnun olurum. şimdiden herkese teşekkürler.

 

Doktora gidin. Gerekiyorsa sedasyonla bakılır ama bakılsın yani.

Sigara olabilir, tiroit bozukluğu olabilir, ses tellerinde nodül olabilir. Özellikle sonuncusunda siz bir şey yapamazsınız, cerrahi müdahaleyle alınır. (Arkadaşımda vardı, zor bir işlem değildi diye hatırlıyorum. Sonrasında sesi berraklaştı, çatallaşma çatlama falan kalmadı.)

kobuzchu kiz

Hocam uzun yıllar dediğin şey "her sabah çiğ yumurta içç bişeyciğin kalmaz" tarifleriyle düzelmez. Doktora gitmen şart, gerekirse anestezi alırsın yeter ki kökten çözülsün

lcha
1

mobil görünümden çık