ustunuze afiyet sadece diyet ve yuruyusle 20 kg verdim, (105 ten 85 e, boy 1.75, yaş 40)
sonrasinda artik ic ve diş ses olarak sunlar geldi:
"bak bu kilo verme iyi hosta olmaz/yetmez fitness/body/agirlik calisman lazim, kas yapman lazim, sekil onemli, yoksa sadece zayif bir insan olursun, kemiginin ustundeki deriyle dolasirsin.... vs " falan filan..
ben de gittim o gazla Bim'den (evet fakirim) 2*6 lik 2 dumbell aldimm..
simdi gelelim kafamdaki deli sorulara:
1- efendim ben sadece yuruyerek kilo verme isinden gayet mutluydum, ne gerek var simdi haril hurul bu islere girmeye şinavdir mekiktir dumbelldir sudur budur, yapmazsak olmaz mi, yapsak ne olur yapmasak ne olur?
2- illa yapacagiz diyelim, agirlikla yapmakla agirliksiz yapmak arasinda nasil bir fark var? zira illa yapacaksam agirliksiz yapmak istiyorum cunku dumbellari biraz denedim ve boyun bolgemde bir agri hissettim..
2-a-) (asil beni korkutan) dumbell kullanimi boyun fitigi vs islere sebep olur mu? yakin cevremde bel/boyun fitigi islerinden muzdarip cok insan var, cok lanet birsey, durduk yere basima is almayayim yani..
iste boyle gereksiz sorunlarim var sevgili duyurucular..
bu guzel gunsli pazar gununde okuyup cevaplamaya zaman ayiran herkese tesekkurler simdiden..
1- o size bağlı. Kendinizi nasıl görünce daha iyi hissedeceksiniz.
2- agirliksiz bu iş olmaz. Boşa kürek çekmiş olursunuz.
3- hareketi doğru ve anormal olmayan ağırlıkla yaparsanız bir şey olmaz
pekii baslangic seviyesi icin 6 kg dumbell cok mu agir yoksa bana mi oyle geliyor zira sozlukte " 5 kg lik dumbella evde vucut calisan hiyar" diye baslik var, bilemedim
Hangi hareketi yapıyorsun? 6kg dumbell yeni başlayan erkek için normal ağırlık. Zamanla zorlanmayacaksin, o zaman daha ağır kaldırman gerekecek. Ama sürekli 6kg ile devam edersen tam olarak o başlıkta bahsedilen hıyar oluyorsun.
Fıtık neden olsun ki. Hareketi doğru yaparsan olmaz.
Spesifik olarl dumbell’laedan çekinsiyseniz kendi vücut ağırlığınızla yapabileceğiniz hareketlerden de faydalanabilirsiniz. Nike training uygulaması bu konuda güzel yönlendiriyor. Önemli olan hareketleri gösterildiği gibi yapıp yönlendirmeleri dikkatli dinleyerek doğeu yerleri çalıştırmak.
1- yürüyerek veya diyetle kilo vermiş olabilirsiniz, fakat amaç sadece kilo vermek değilse ağırlık antrenmanı yapabilirsiniz. ağırlık antrenmanı ile kas kütlenizi arttırırsınız kuvvetiniz de artar
2- ağırlıksız antrenman diye bir şey yok havayı kaldıramazsınız yani :)) vücut ağırlığı ile yapılan antrenman diyelim. mesela şınav çekersiniz kol ve göğüs kaslarınıza vücudunuzun üst kısmının ağırlığı biner onu iterek çalışırsınız. vücutta da onlarca kas grubu var. bunlara tek tek kendi ağırlığınızı bindirerek nasıl çalışılacağına dair programlar bulabilirsiniz. dumbelllar, halterler salonlardaki tüm ekipmanlar belirli kas gruplarına istenen ağırlığı çok pratik bir şekilde bindirmeye yarayan aletlerdir. yani vücudunuz sen evde şınav mı çekiyorsun yoksa en pahalı gym'de benchpress mi yapıyorsun onu algılamaz. kasa binen yüke bakar :) tabii ki kendi vücut ağırlığınızın çoğunlukla yetersiz geldiği durumlar olacaktır (başlangıçta pek olmaz)
3- muhtemelen yanlış hareketler yapmışsınızdır, ısınmamışsınızdır vs. dumbell kullanımının 300 çeşidi var. hangi hareket zorluyorsa onu yapmayın. hareketleri düzgün yapmak, ağırlığı yerden alıp geri yerine koymaya kadar teknikleri öğrenin. video dolu
vücut ağırlığı olsun dumbell olsun vücudunuz sıkılaşır enerjiniz artar. çalışın bence ne zarar gelebilir ki
4- 6kg dumbell ne için olduğuna bağlı. triceps çalışmaya kalkarsınız çok gelir göğüs bacak çalışırsınız tüy gibi gelir. bu nedenle salonlarda boy boy ağırlıklar var
bana göre bir set dumbell ile çalışmanın kendi ağırlığınız ile çalışmaktan pek farkı yok zaten