
sayıları 1-2 yaşında matematiksel olarak öğrenemez zaten, en fazla 9 tane kelime fazladan öğrenmiş olur. o oyuncakların esprisi etkiye tepki aldığını görmesi. çevresindeki dünyayı, işleyen bazı fizik kurallarını erken öğrenmenin faydası şöyle olabilir, beynindeki sinir bağlantıları ne kadar erken kurulursa beyin gelişimi açısından o kadar iyi olur.
oyuncakların yaptığı şeyleri yapabilecek başka materyaller varsa ekstra oyuncağa gerek yok. aşırı alengirli birşey almayın zaten hem çocuğun hem sizin başınız şişer :) hatta bastığında müzik çalmaktan başka özelliği olmayan düz oyuncakları bazı uzmanlar tavsiye etmiyorlar bile. çünkü çocuğun öğrendiği tek şey düğmeye basmak. bunun yerine montessori veya waldorf tarzı sade oyuncaklar olabilir. genellikle ikea'nın oyuncak felsefesi güzel. düğmeye bastığında ses duymak yerine topu üstten attığında aşağıdan çıktığını görmesi de benzer sebep sonuç ilişkisini kurmasını sağlıyor.


Bebeğin Öğrenmeye çalışma süreci beyin gelişimine faydalıymış. Evanka süper açıklamış.
Eğitici köpekçik var bizim oğlanda, doğum gününde kardeşim almıştı, tuşlarına basıyor, haydi öpücük gönder şarkısında öpücük atıyor, el salla deyince el sallıyor vs.
O olmasa da bunları öğrenirdi çünkü yine biz öğretiyoruz aslında o şarkı çıkınca el sallamayı, öpücük atmayı.
Biz aktivite masası almadık, aktivite tahtası yaptık evde kendimiz. Şahane oldu.
Bir hafta sonu karantinada bir sunta, birkaç kilit, düğme, zincir vs ile yapabilirsiniz.
Ben de bu sesli oyuncakların faydalı olduğuna ğek inanmadığımdan instagramda montessori aktivite sayfalarından aktivite araklayıp evde yapıyorum.
