Babamın üzerine bir engelli aracı vardı evimizde, babam vefat edince araç anneme, bana ve ablama intikal etti. Ruhsatta hepimizin adı yazıyor. Annem de bu süreçte yatağa bağlandı onun da %99 engeli var, ablam annemin vasisi. Arac artık yaşlandığından ve masraf çıkarttığından satmak istiyoruz. Mahkeme kalemi bey bu aracı satmamız halinde annemin hesabına onun hissesi kadar 2/8 lik bir tutarın yatırılması ve dekontla belgelendirilmesini iletiyor. Kalem bey bu durum kontrol ediliyor diyor ancak kimin kontrol ettiğinin ucu acık. Bunu husumet yaşayan iki kardeş dışında kim kontrolünü talep edebilir, devletin otomatik bir kontrol mekanizması var mı bilen var mı?
açıkcası biz ablamla aracı yenilemek istiyoruz, parasıyla başka bir tasarrufumuz olmayacak ama bankada bırakamayız da ihtiyacımız var yenisini almak için.
sürecin doğrusunu bilen var mıdır danışmak istedim


 

engelli araçları alındıktan itibaren 5 yıl sonra satışı gerçekleştirilebilir.
5 yılın üstünde bir araç ise atıyorum 2015 de sıfır alınan bir araç 2020 de satılabilir şu an 2021 de olduğumuzdan 1 yıllık vergisi yatırılarak üstünüze alınıp-satış gerçekleştirilir.

jamswety
1

mobil görünümden çık