Soru 1: Uzun zamandan beri görmesem de eskiden aspirini çok överdi tv kanalları. Bir şifalı, her derde deva yiyecek, faydalı bir suplement gibi lanse edilirdi. Hastalar için olsa dahi sağlıklı ve ihtiyaç duymayan kişilere de “siz de kullanın, rutininiz olsun” mesajı vermek, ne olursa olsun kimyasal yöntemlerle elde edilmiş bir ürün ve “ilaç” kategorisindeki bir madde için yanlış bir tutum değil mi? Bilinçaltımda oluşan aspirinden zarar gelmez fikrine dayanarak suçlama yaptım.

Eskiden söylenen 1 bardak şarap ya da margarin muhabbeti gibi yanlış yönlendirme mi?

Soru 2: Aspirinin ağrı kesici olarak pek tercih edilmemesi, zayıf etkisinden mi?

 

soru 1: evet yanlış bir tutum zaten bu yüzden ilaç reklamları yasaklandı.

soru 2: kan sulandırıcı etkisinden ötürü tercih edilmiyor, hatta artık çoğunlukla bu amaçla kullanılıyor ağrı kesici etkisinden ziyade (korona döneminde de tercih edildi tedavi esnasında pıhtı oluşumunu engellemesi için)

amugochi

kan sulandırıcı özelliğinden dolayı tavsiye ediliyordu. pıhtı oluşumu ve kalp damarlarının tıkanmasını önlemek için.

kanı sulandırdığı için içerde bir yara veya kanama varsa bu sefer zararlı oluyor ve içerideki yara daha fazla kanıyor. özellikle midesinde sorun olanlar için sıkıntı oluşturuyordu. bunun önüne geçmek için coraspirini çıkardılar. midede değil bağırsakta kana karışıyor.

aspirin alınmışsa parmağınızı keserseniz kanama kolay kolay durmaz. ya da diş çektirme gibi basit bir operasyonda kanamayı durdurmak çok zor olabilir. ufak da olsa bu tür operasyonlar öncesi kan sulandırıcı ilaç kullanılmamalıdır.

50 yaş üstü doktor tavsiyesi ile kullanmasında fayda olabilir. doktordan habersiz başlanırsa başka yan hastalıklar için zararlı olabilir.

walter white kilikli
1

mobil görünümden çık