en son, parayi bankadan cekince vergi falan odenecek gibi birseyler deniyordu. 10.000 dolarim var. bu arada hala doviz almak mantikli mi?




 

mantıklı faize koy hatta 1-2 dolar da olsa bi şey gelir.

jelly bear

odea bank'ta senede %1,75 civarı bi faizi geliyordu yanlış hatırlamıyorsam. bu faiz oranlarında devam ederse merkez bankası buralarda takılı kalır baya. ama bu faizi de kaldıramaz gibi duruyor en fazla 2-3 aya tekrar yükselecek gibi. tabi amatörüm yatırım tavsiyesi değil.

gizemli dede

Mantıklı değil. Çekmek ya da bozmak istediğinde yüzde 1 ya da 2 gibi bir şey çakacaklar. Çalınma, kaybolma riski düşükse yastık altı en güzeli.

baal

vergi cekerken degil alirken odeniyor. ulkede doviz almanin mantiksiz oldugu bi donem olmadi uzun vadeli yatirimci icin. al sat yapacaksan o baska ama gizemli dede'ye katiliyorum ben de.

in vino veritas

Eger uzun donemli tutmak icin aldiysaniz eurobond alin bu parayla.Zamanlama olarak da Turkiyenin risk priminin arttigi zamanlari kollayin.Eurobond almayip yastik altinda tuttugunuz surece her sene 500-600 euroyu cope atiyorsunuz.

turkuaz

Çalınma Kaybolma riski dışında sende kalması en iyisi alırken de vergi satarkende.

elifciem

Çekerken vergi filan yok. Basına bir şey gelir üzülürsunüz

kitap arasında kalmış silgi tozu

satın alırken vergi var. normalde yok bu tarz şeylerde
bazı bankaların atmlerinden döviz çekilebilir.onun dışında haftaiçi bankadan gidip almak gerekecek acil durumda veya online swift parasıyla eft yaparak ya da bozup eft havale yaparak
bence yatırmak lazım.çalınma deprem çok risk var ve az da olsa faiz getirecek

ShadowOfMoon
1

mobil görünümden çık