1.si
Kızgınlığın geçmesine gerek yok hemen yapabiliriz dedi.
Kediyi operasyon sonrası hemen teslim edecek.
10 gün dikiş kalacak. Sonra alınacak.
2 günde bir 3x antibiyotik
2.si
Kızgınlığın geçmesi için hormon hapı verdi. Bitince alacak.
Kediyi operasyon sonrası 7-8 saat gözlem altında tutacak.
Dikiş almaya gerek yok.
3 gün 3x antibiyotik.
Hangisine yaptırayım ?
kısırlaştırmanın özellikle kızgınlık geçirmeden yapılması gerektiğini söylüyor benim veterinerim. özellikle memede kist vs gibi şeylerin oluşma ihtimalinin az olduğunu söylüyorlar erken dönem kısırlaştırma ile.
Kızginlik esnasinda ameliyat onerilmiyor genellikle. Benimki icin birkac doktorla konusmustum. Bekleyin bence. Ayrica hapa filan da yok, zaten kizgjnliktan cikacak, ciktigi gibi goturursunuz. Niye hormon dengesini bozasiniz, bos yere bobreklerini yorasiniz ki?
İkisine de güvenemedim. Kediye hormon vermek isteyen doktora hiç güvenmem. Kızgınlıktayken yapanı da hiç duymamıştım.
bana da ikisi de makul gelmedi. veterinerlerle ilgili google, foursquare vs. yorumlarını da okuyun mutlaka. bu tarz ciddi müdahaleler için iyi klinik önemli.
1- Kızgınlığın geçmesini mutlaka bekleyin. Bölge aktif olduğu için kan damarları ve kan miktarı oldukça fazla olacaktır. İçerideki dokular gergin olacağı için içeri atılacak dikişlerin iyi tutmama, kayma riski var. Kızgınlıktan çıkınca.
2-hormon hapına gerek yok zaten çıkacak.
3- dikiş almaya gerek olmaması/olması çok fark edecek durum değil normalde ama yeni teknikler ve malzemeler düşünülünce özel bir durum yoksa eriyen iplik ilk tercihimdir.
4- ben post op bir müşadenin gerektiğini düşünen bir insanım. Evet hemen ardından eve gidebilir ama tüh dememek ya da allah korusun dememek için hiçbir hastayı operasyon sonrası hemen eve yollamam. hatta aşıdan sonra bile yollamam.
5- cevaplarda olduğu için biraz konuya açıklık getireyim. yapılan çalışmalarda kızgınlık göstermeden önce yapılan kısırlaştırma operasyonları sonrası meme tümörü riskinin 0'a çok yakın olduğu, kızgınlık geçirdikçe riskin arttığı ve yanlış hatırlamıyorsam 3 yaş sonrası yapılan kısırlaştırmaların riske belirgin bir etkisinin olmadığı gözlenmiş. o nedenle ne kadar erken o kadar iyi düşüncesi mevcut.
not: klinik hekimliği artık yapmıyorum. farklı bir kariyerdeyim.