Ne yapmalıyım?

Özellikle kol antrenmanında son setlere doğru gücüm kalmıyor. Geçen ay Pre workout denedim hiçbir faydasını görmedim. Amacım 50 kilo kaldırırken bunu 70-80'e çıkartmak değil, setimi düzgün bir şekilde tamamlamak istiyorum sadece.

Mesela sade kahve içsem verimliliğimi arttırır mı? Ya da şunu yaparsan daha iyi olur diyebileceğiniz bir şey var mı?

 

düşük miktarda kreatin kullanabilirsin.

false pretension

Yemekten 2 saat sonra, sade kahve, doğru nefes ile artırabilirsin. Kreatin gibi desteklere girme derim sürdürülebilir değiller.

Tochinoshin

yap diye demiyorum ama, ben kilo almak için weight gainer kullanıyordum bi ara. Bi ölçeğinde baya karbonhidrat + 25gr gibi protein vardı. 1 saat önce içip spora gittiğimde daha kolaylıkla tamamlıyordum, çıkışta da 2.ölçeği içiyordum. (1 porsiyonu 2 ölçekti)

yani aslında spor öncesi karbonhidrat + protein işe yarıyor sanıyorum. (ama biraz önce olmalı yoksa kalpten gidebilirsin de, tok karnına yapmayın derler) Benimki sadece kendi vücudumda gördüğüm bir şey ama. Bilenler daha iyi anlatır.

rodriguez2

ağırlık antrenmanı konusunu bilmiyorum ama ben zamanında yüzme için araştırmıştım. bulduğum şeyler arasında mesela yüzmeden yarım saat evvel kahve veya yeşil çay içmek vardı. bir de yine okuduklarıma göre 2 tane hurma yiyordum 20-30 dakika öncesinde. hem şişirmesin, hem de enerji versin diye. bir de spordan en fazla 1-1,5 saat önce bir şey yemek lazım.

başka bir şey aklıma gelirse eklerim ama "x'de performansı arttırmak için ne yapmak lazım" vb. şeklinde aramalar yapabilirsin (ingilizce kaynak daha çok var tabii).

ahm1
1

mobil görünümden çık