Merhabalar,

Görselde görünen düzende soldaki tabloda gözüken tutarı, sağdaki tabloda ilgili hafta sütununa yazdırmak istiyorum.

Soldaki tablo aşağıya doğru oldukça uzun, sağdaki tablo da yatayda uzuyor. Bu nedenle tek tek, hücre hücre düşeyara veya etopla gibi formülleri yazmak çok zor oluyor haftalar değiştiği için.

Sağdaki tablonun bütün hücrelerine tek bir formül yazsam ve sadece belirtilen haftada karşılığı varsa gidip soldaki tablodan o değeri alıp getirse ve toplasa istiyorum. Bunun bir formülü var mıdır?

Teşekkürler.

 

tutar haftanın solunda olduğu için zaten düşey ara çalışmayacak burada. indis kaçıncı gibi asla mantığını anlamadığım bir formül kurmanız gerekir.

Fakat bunun yerine hızlıca bir makro yazılarak işiniz çözülebilir.

doğru anladıysam tablo 1'deki aynı haftaların tutarlarını toplayıp tablo 2'deki yatayda uzayan tabloya yazacak.

Sıra ne işe yarıyor? tablo 2de neden iki satır var ?

kablelvuku

Soldaki tabloda hafta değerleri 1'den 52'ye kadar birbirini tekrar etmeden devam ediyorsa eğer pivot tablo kullanılabilir. Hafta başlığı sütunlara alınır, tutar da değerlere..

Tablo 2'deki ikinci satırı ben de anlamadım.

IncredibleMau

Toplamayacak, yanlış belirtmişim özür dilerim.

Her satır kendi haftasına yazdırılacak. Eğer formülü ile eşitledim. satırda sabitleyip sütunda sabiti kaldırarak çözdüm işi. Yine uzun ama makrosuz en kolayı bu oldu.

Teşekkürler.

desdenova34

Merhaba,

Gayet basit şekilde yapılır. Bunun için kaçıncı, satırsay, sutunsay vb ile beraber hücre ve dolaylı formülleri kullanılmalı. Mesaj ile bana mailinizi iletirseniz şu hali tablo hali için yarın size bir excel iletebilirim.

conta
1

mobil görünümden çık