[teknik]
(6) 

karavan 101

behzatc. #1460943
Merhaba, debedeki bir entry'den feyz alarak soruyorum.

Karavan olayına girmek istesek nereden başlarız. Aşırı üşengeç ve elinden bir şey gelmeyen bir insan olduğum için her şeyiyle hazır bir tane almayı tercih ederim. bir de asla yolda kalmayacağım bir araç olması lazım, geri kalan pek önemli değil.

şu şekil araçlar var 150 civarı, alınır mı?

www.sahibinden.com

 

Kanka elinden iş gelmeyen adam için çok zor uğraşlar bunlar göründüğü gibi değil. Günlük kirası yanılmıyorsam 400 500 TL. Al birkaç gün kendini dene. Hem hevesini al. Belki de gelip geçici bir heves. Ben de kamyon tanker çok seviyorum ama gidip almadım hiç.

allah yazdiysa bozsun

sizin anlattiklariniza gore "almak" dogru bi tercih gibi gorunmuyor. attiginiz sey karavan degil zaten
karavanlarin arizasi cok oluyor diye biliyorum.

ala09

Asla yolda kalmama garantisini üretici bile ver(e)mez. Linkteki araç 15 yaşında ve 365.000 kilometrede. Aşırı üşengeç olsam karavanın yanından bile geçmezdim ben olsam. Çok heves ettiysem kiralayıp bana uygun mu değil mi öğrenmeye çalışırdım.

orient blue

karavan konforlu bir hayat değil. kamp yapmak gibi düşün. çok basit bir soru. 6 litre su ile duş alabilecek misin ?

orpheus

Dediğin gibi biriysen hiç bulaşma.

Pandeminin yükselen değeri oldu kamp,karavan işleri bu yuzden kendi enflasyonunu yarattı.yükselen araç fiyatı,üstüne tefrişatın yükselişi kombo oldu.sacma sapan arabalarına karavanlık yazıp senin yerine karar veren insanlarla doldu ortalık,bir suru insan lokmacı olur gibi karavancı olmaya başladılar.

Gösterdiğin ilandaki araç 2005 model renault 365000 de.arac ekmeğini yemiş durumda.metal yorgunlugu vesaire cabası.bizim insanlar ben yaptım oldu kafasındalar ama bu araçlar karavan olarak tasarlanmamış,bunlar bir yükü alıp bırakmak üzerine sistemleri olan araçlar.sen bunun üzerine minimum 1000-1500 kg sabit yuk ekliyorsun ve bu surekli sabit kalıyor.bu da taşıyıcı sistemlerini kullanılmaz hale getiriyor.dogada vakit geciren,senelerdir bunlarla ugrasan birisi olarak bana sorarsan bu cop ama sahibine sorsan altın.ruhsatı karavana cevirilmediyse muayenesi problem falan.

Bu işe para yatırmadan once gidin kiralayın bir tane,bir hafta vakit gecirin icerisinde.bu size uyuyor mu test edin.onda yemek yapabiliyormusunuz,tuvalet kullanımınız nasıl,uyuyabiliyormusunuz,bortu bocekle aranız nasıl,her seyinize bakın,ondan sonra bir tane bakın derim.

duptıs

cevaplar için teşekkürler, oy birliği ile kiralama kararı çıkmış gibi görünüyor.

behzatc.
1

mobil görünümden çık