karşınızda sizi dinleyen iki kişi var diyelim. ancak göz temasının %90'ını biriyle kuruyorsunuz diğerine çok nadir bakıyorsunuz. bu ne anlama gelir?

edit: konu iki kişiyi de eşit derecede ilgilendiriyor, önceden planlanmış bir konuşma değil. mesela 2 kişi gidip birine bir şey soruyorsunuz ama anlatan kişi sizle göz teması kurmuyor, yanınızdakiyle kuruyor. hep olumsuz mu düşünmek gerek?


 

Onunla muhatap oluyor, ona anlatıyor, onun ilgisini bekliyor. Diğeri ikinci planda, olmasa da olur. Kalkıp gitse "nereye gidiyorsun" denmez.

top_secret

Yine çok az veri var. Konuşulacak konu o iki kişi arasında geçiyorsa, göz temasını diğer kişiyle kurarsan şaşı ya da otistik sanabilirler.

Tamamen muhabbet ortamıysa, diğer kişiden haz etmiyor olabilir, ilgisini çekmiyor olabilir. Sıkıcı bir insan olabilir. Yani minyon tane olasılık var.

stewie

göz teması kurduğum kişiyi daha iyi/yakından tanıyor olabilirim. konu daha çok göz teması kurduğum kişiyi ilgilendiriyor olabilir. konuyu bu kişiyle önceden de konuşmuş olabiliriz. dışlamak/yok saymak için de yapan oluyordur, istemsiz ya da istemli olarak.

nimberjack

top_secret +1

net budur.

alt4y

Göz teması kurulan kişi daha etkindir, karar durumu varsa ikna edilmesi gereken kişidir, algıları, anlayışı daha açık olduğu düşünülür.

cosmicgadin

Bu bana göre şu anlama geliyor, 2 kişiden birinden daha çok çekim almıştır. Çekim derken kara kaşına gözüne düşme değil, mesela anlattığın şey ona akıyordur, onun daha iyi dinlediğini anladığını hissediyorsundur. İnsan ulaşıp iletişim kurabildiği kişiye yönelir. Bence en büyük sebep bu.

superfluid

Kişi konuyu anlattığı zaman iki kişi eşit ilgi mi gösteriyor, yoksa biri daha fazla ilgi gösteriyor olabilir mi? İlgi gösteren kişiyle göz teması kurup ilerlemek daha normal bir akış gibi geldi bana. Eğer böyle bir ayrım yoksa top_secret+1

SiyamkedisiZorro
1

mobil görünümden çık