[q]
(11) 

masa-vida-montaj

zikardo #1459269
İkea dan aldığım skarsta masanın alt kısmına gene linkini aşağıda verdiğim signum kablo düzenleyiciyi monte ettim. Matkap yok nasıl delik açıcam diye düşünürken tornavidayla iki üç çevirdim sanki kumun içine sokmuşum gibi direkt girdi, masanın dış kaplaması sert, iç tarafı karton gibi bir malzeme sanırım.

Neyse dübeli-vidaları taktım monte ettim, kabloları rafın içine yerleştirken direk dübelle birlikte raf çıktı yerinden. Malzeme çok kof tutmuyor haliyle.

Şimdi bu delikleri ne yapmak lazım ki vidalar tutsun yerinden çıkmasın. Acaba japon yapıştırıcı alıp deliğe boca etsem sonra da dübeli tekrar yerine koysam tutar mı? var mı alternatif fikri olan, daha önce tecrübe eden?
J

www.ikea.com.tr

www.ikea.com.tr

 

pembe veya beyaz tutkal ile doldurabilirsiniz sanırım. deliklerin de fotoğrafı olsaydı keşke.

reanarchy

Kağıt petek dolgulu MDF ve sunta. Bu fiyata sattıkları ürüne bak kağıtla doldurmuşlar. japonu boca et ben mutfak masası ayağını bu şekilde yaptım baya sağlam oldu. patex olursa daha iyi olur hemen soğutma spreyi ile sabitlersin.

xrated

mümkünse masayı ters çevir
deliklere karbonat dök
sonra dübeli yerleştir
japonu dök
beton gibi olur

kisa

Valla bence kesinlikle böyle bir şey yapma. Bu masaların dışı sert ama içi karton, iki gün sonra çat diye ortadan ikiye ayrılır, modifiyeye gelmiyor bunlar. Ne yaparsan yap düzgün bi şekilde tutmayacaktır.

Malzeme bu: www.youtube.com

roket adam

@roket adam

evet haklısın içi dandik ama sonuçta o rafa koyacağım hepi topu 2 tane laptop adaptörü bir üçlü priz, hepsini toplasan max 2 kg, o kadar yüke dayanır sanıyorum, zaten bu signum bu masalar için üretilmiş internette araştırdım bu şekilde kullanan bir sürü insan var, kimse düştü diye şikayet etmemiş, belki ben kabloyu yerleştirirken sert çekmesem gene çıkmayacaktı. japonla bir deneyelim bak nasıl olacak.

@kisa
karbonat neden? bir de bu karbonat hani marketlerde gıda reyonunda kabartma tozu vs birlikte satılan karbonat değil mi?

zikardo

Alçıpan dubeli kullanabilirsin, böylece içi boş da olsa sert olan yüzeyi tutar dubeli.

Kelebek olan tip dubel alacaksın;

cdn.tekzen.com.tr

John Bloor

neden karbonat sorusunun cevabını ufak bir google aramasıyla buldum, çok ilginçmiş.

zikardo

John bloor+1
Alcioan dubeli demeye geldim.

Kirmizibavul

Alçıpan dübeli aklıma gelmemişti çok mantıklı

kisa

üçlü priz çift taraflı bantla masanın altına yapıştırın, daha pratik olabilir. kalan kabloları da , cırtlarla ya da kablo spiralleri ile düzenleyin.

co2s2

masayı tanıtan vidyoda adamın oturduğu sandalyenin ismi nedir?
mmapi.ikea.com

esref
1

mobil görünümden çık