sonra kayış koptu, herkes neden söylemedin diye bana kızdı. komşum bile yanlış yapmışsın dedi.
sen ameliyat olduğunda yanında bir kişi veya kişiler bulunsun istiyorsan ben de istemiyorum. yanımda kimse olmayınca daha çabuk iyileştiğimi hissediyorum. yani bu bir şeyi sevmekle, sevmemek gibi bir şey bence. değil mi?
sorum şu; yaptığım çok mu acaip birşeydi? herkese haber verip ilgi odağı mı olmalıydım? terslik bende mi? nedir?
teşekkür ederim. güç sizinle olsun.

birilerine haber verip yanina cagirmaktansa bu yaptigin daha cok ilgi odagi olmaya calismak gibi geldi bana.


bu söylediğinin haklı sayılabilmesi için çevrende seni seven kimse olmaması lazım. ya da şöyle söyliyeyim.eğer insanların seni sevmesine izin veriyorsan,onlara senin hakında endişelenme hakkını da veriyorsun demektir.
özellikle ailenin senin hakkında endişelenmeye hakları var.çok sevdiğin birisi aynısını sana yapsaydı eminim sen de kendini kötü hissederdin.


Bir kişiye bilgi verseydiniz olurdu aslında. Refakatçi istemeyişinizi anlayacak birisi mesela. Ameliyatın en basiti bile bir operasyon neticede. Ama genel olarak herkesi haberdar etmek bence de gereksiz. Ben de bir operasyonu sonradan haber vermiştim, abim de sadece diğer abime haber verip bize sonradan söylemişti. Herkese haber vermeme, herkesi ayağa kaldırmama bizde de var; ama bir kişi olsun bilse ameliyat bitince diğerlerine haber verse size laf edemezlerdi.


Sonuna kadar haklısınız. Ben de ameliyat olduğumda annem tüm akrabalara haber vermiş, o kadar sinirlendim ki anlatamam. İşin aslı ben benimle ilgilenilmesini sevmem, siz de öylesiniz galiba. Geçmiş olsun.


En azından ailene söylemen gerekirdi diye düşünüyorum, üstteki yorumlara katılmakla birlikte sonuçta onlar senin ailen sen önemlisin onlar için, ameliyatın en tehlikesizi bile ölümüne yok açabilirdi, o zaman ailenin haberi olduğunda ne hissedebileceklerini düşünmen gerekirdi. Belkide telaş yapmasınlar diye söylemedin ama fark etmez ki onlar eminim şimdi sana olan kırgınlıklarının yanında içten içe nerede, nasıl oldu iyi bir yerde mi oldu ameliyat etkileri neler olacak... telaşını yaşıyorlardır. Senin de gördüğün gibi başın böyle daha çok ağrımış oldu.


senin yaptığına gerçek hayatta kusura bakma ama ipnelik derler. acaip bir şey yapmışsın, terslik sende, bi'daha olmasın. şımarık seni.


yanlış yapmışsın.artiz.gut bıy.


herkese haber vermek gerekmez ama 1 gece hastanede kalmali bir ameliyat icin aileye haber verilse iyi olur. sonucta en basit bir ameliyatta bile problemler yasanabiliyor.
mesela, babamin bir amelyatindan sonra yaninda abim kalmisti gece. o gece sirasinda eger abim hemsireyi acilen cagirmasa babami kaybedecektik.
bu gayet dogal bir sey ve ilgi odagi olmakla alakali bir sey degil.


ben anormal bulmadim. gecirdiginiz operasyonun ciddiyetini bilmeden konusuyorum tabii. ilgisizlik kadar, kucuk seylerden panik yaratip tepe sersemi edilmek de fena yapiyor insani. bu dozun iyi ayarlanmasinda fayda var.
saglik, afiyet dilerim : )


ilgi odağı olmakla ne alakası var bunun. sağlığınla ilgili bilgi veriyorsun. hadi diyelim ameliyatta bir aksilik oldu vs. ailenin bundan haberi olamıycak. olsa da geç olacak. hastaneden arandıklarında vs ne duruma düşeceklerini düşünsen?


@navres, verebilecegin en saçma cevabı vermişsin.


@madagaskar
navres degil nawres.
sana verebilecegim en mantikli cevap da bu.


ben aileye değer ver noktasında değilim de, eğer genel anestezi aldıysan ölme riskin olduğu için haberleri olması iyi olurdu. ölürsen doktorlar filan uğraşacak çünkü aileyi bul da, haber ver de. bi sürü iş.


lokal anestezi ile yapılan bir operasyon ise çok büyük bir problem değil. ayrıca böle bi durumda da aileye yine de "yanımda birisi olsun istemedim" değil de (ne olursa olsun bunu anlamayacaklardır) "burda değildiniz ve paniklemenizi istemedim zaten basit bi operasyondu oldu bitti" derdin ve daha az kafa şişirmesine maruz kalırdın.
ama genel anestezi ile yapılan bir ameliyat ise az da olsa anesteziden dolayı veya ters giden bişiyden dolayı ölme riskin vardır. hepsi bir kenara bişiler ters gidebilir ve kan ihtiyacı olabilir vs bu böle gider. bu tarz ameliyatlarda ise yanında bir refakatçi olmazsa ailenin nasıl bir halde olacağını biraz düşün istersen.


Duygusal olarak doğru, yaşamsal olarak yanlış olanı yapmışsınız.
Bu tür bir durumda yanınızda acil bir durumda ortalığı ayağa kaldıracak birinin bulunması gerekirdi. Bir örnek: 24 saat kalbi incelenmesi gereken bir hastanın bağlantıları çıkıyor ve hemşire kardeşlerimiz başka önemli işlere(!) daldıklarından bunu farketmiyor. Olay özel bir hastanede oluyor.
