hizliresim.com

görseldeki gibi karışık sıralı bilgi çerçevelerini kendi gruplarına ait olan ''sadsad'' gibi bilgilerle birlikte sıralamam lazım. seçip sırala dediğimde şu şekilde sıralıyor ve bu işimi görmüyor:

a1
a2
a3
a4
a5
asdsa
asdsasa
sfasd
asdsadas
sadadas

500 küsür tane bilgi kümesi var bu şekilde.

not: bilgiler tablo olarak oluşturulmamış.

 

Bilgi kümelerinin olduğu sütunun yanına başka bir sütun aç. a1 ve sdsad bilgi kümesi için a1'in yanına =A1 formülünü yaz. sdsad'ye de aynı formülü yaz. Yani ikisinin de yanında a1 olsun. Sonra o formülleri kopyala ve diğer bilgi kümelerine yapıştır. Sıralamayı bu yeni sütuna göre yap.

Şöyle bi görüntü olacak: i.ibb.co

himmet dayi

@himmet evet bu bi çözüm ama daha pratik birşey olsa tadından yenmezdi. 500 küsür adet tamamen karışık bilgi kümesi olduğu için tek tek hepsini bulup o sıralamaya göre ''A1, A2, A3'' yapmam lazım ve bu da pratikte hepsini sırasıyla kesip yeni bir excel dosyasına sırayla yapıştırmaktan pek farklı değil malesef.

boyle buyurdum

İlk bilgi kümesine formülü yazıp o formülleri seçip aşağıdaki tüm kümelerin olduğu boşluğa tek seferde yapıştıracaksın. Bu işlem 10 saniye sürmez.

Dikkat etmen gereken B1:B3 arasını sectiysen aşağıdaki boşluk seçimi de 3'e bölünen bir sayı ile bitmeli. Yani B4:B501 bölümünü seçip Ctrl+V yapacaksın.

Bundan daha pratik bir yöntem bilmiyorum maalesef.

himmet dayi

Formül olayını yanlış anlamışsin sanırım. =A1 formülünü a1 verisinin yanına yazmayacaksin. En üstteki veri A1'de ya (bu diyelim a8 olsun) sen B1'e ve B2'ye =A1 yazacaksin ve bu ikiliyi seçip aşağı yapıştıracaksın. Veri kümelerinin arasında boşluk varsa B1:B3 seçip B4:Bx arasına yapıştıracaksın. Buradaki X veri olan en alttaki hücre olacak ama 3'e bölünen bir sayı olmalı. Çünkü 3'lü küme seçiyorsun.

şu iki videoya bak, daha anlaşılır olur.
streamable.com
streamable.com

himmet dayi
1

mobil görünümden çık