[q]
(2) 

Sigorta brokerı

osssy #1457820
Bilindik bir özel sağlık sigortası şirketi düşünelim. Bu şirketin, şirkette istihdam edilmeyen, farklı alanlarda farklı sigorta şirketleri ile çalışan bağımsız bir brokerı olsun. Bir de bu şirketin banka aracılığı ile ulaşılan temsilcisi olsun. Bu iki kişinin özel sağlık sigortası için vereceği tekliflerde farklılık olur mu?




 

Olabilir.
Banka kanallarında komisyon eksiltme seçeneği bulunmuyor. Brokerler kendi komisyonlarından düşerek düşük teklif sunabilir. bu en basit yol.
Ayrıca Brokerin şirket ile özel bir anlaşması var ise bir branşta(örneğin sağlık) kendi şart ve prim anlaşmasına istinaden uygun teklif verebilirken banka bu anlaşma şartlarından faydalanamaz ve teklifi yüksek kalır.
Genel kapsamda aynı müşteri için tüm dağıtım kanallarının(banka, acente, broker vb.) aynı teklifi sunmasına gayret edilse de bazı istisnai durumlarda brokerlerin sunduğu teklif prim ve şartlarını banka ve acenteler sağlayamayabiliyor.
Bir de not olarak broker sigorta şirketinin elemanı ya da acentesi değildir. Broker bağımsız bir sigorta şirketi temsilcisidir(kendi çalıştığı şirket). şartlarını yazar oluşturur türk sigorta şirketlerine sunar bu şartları sağlarsanız benim müşterimle çalışırsınız, sağlayamazsanız çalışamazsınız der. Acente/banka öyle değildir, sigorta şirketi temsilcileri gibi çalışırlar şirketin ürün ve pazarlama stratejilerinin dışına çıkamazlar.
Broker her zaman daha avantajlıdır, nereden mi biliyorum? :) unionib.com.tr
edit: web link düzeltildi

erty_ksk

komisyon oranları sebebi ile, broker'ların komisyonlarını azaltabiliyor olması sebebiyle fark edebilir

co2s2
1

mobil görünümden çık