Evim 1. katta ve tabanın büyük bölümü "çıkma"ya denk geldiği için yerler yeterli ısınmıyor. Kaloriferi ne kadar açarsam açayım, ki terleyecek kadar oda ısınsa bile, ayaklarım üşümeye devam ediyor.

Odayı ısıttığım zaman ısının zemine kanalize olması için ne yapabilirim? Mesela tavana pervane takmak bunu sağlayabilir mi? Sanırım bir yerde böyle bir şey okumuştum ama emin değilim. O pervaneler yazın serinlemek için değil mi?

Zemini ısıtmanın başka yolu var mı?

 

zemini ısıtmak ısınan hava yükseldiği için direkt aşağıdan ısı gelmediği sürece gerçekten çok zor. sert kalın tabanlı panduf + çorap giymek lazım.

theseachange

Tavana pervane takmak düşününce yükselen havanın aşağı inmesini sağlar ama sürekli bir hava sirkülasyonu da oluşturur aynı zamanda, dediğiniz ölçüde yerin ısınmasını sağlayacağını düşünmüyorum verimli de olmaz.

Evet pervaneler serinlemek için, ama havayı serinletmez sizin teninizle temas eden havadaki difüzyon tabakasını kırarak sıcaklı vücudunuzdan daha hızlı atmanızı sağlar.

fezagezgini

Halı altı ısıtıcılar var elektrikli. Ama hiç bilgim yok sadece bir arkadaşım alacaktı ama alamadan taşınmak zorunda kaldı.

1917

Hali alti isitici +1. Cok duydum cok iyiymis.

c1b2k3

Sıcaklık yukarı yükseleceği için bahsedeceginiz şeyin çözümü kısıtlı.
Yerden ısıtma yaptırmanız lazım fakat onun masrafı ve inşaatı çok
Bastığınız yerlere halı koyabilirsiniz. Ekstradan da terlik olabilir.

limonlu eksi
1

mobil görünümden çık