
benim zamanımda işe alımlarda yüksek lisans farkı ödeniyordu. atıyorum maaş 1000 ise yüksek lisansı varsa 1100 verilirdi. ama zaten yüksek lisansın lisanslı ile ilgili ise sana ayrı bir kapı açmıyor bence.


oldu, çünkü doktora ve akademi geldi arkasından :D
yüksek lisans teziyle öyle alana büyük katkı beklenmez, nasıl araştırma yapılır, nasıl sonuca ulaşılır, bakın bu eleman analiz yapabiliyor minvalinde bir şeydir genelde...
haa bölüm sosyal bilim benim. mühendislerde pratikte daha fazla işe yarıyor olabilir.


Aselsan ilanlarında doktora tercih sebebidir diyor artık yüksek lisans yetmiyor bile spesifik alanlara. Çok iyi bir okul ve ortalama yoksa lisans sonrası bu savunma sanayi şirketlerine girmek zor. Yüksek lisans şart gibi bir şey.
Tamamen sizin kariyer yolunuzda nasıl ilerlemek istediğinize bağlı. Şirkete, işe, sektöre göre değişecek bir cevap.


bahoho +1
Ancak bu şekilde düşünüyorsanız, bence bulaşmayın. Direk işe başlayıp tecrübe kasmak daha önemli olabiliyor.
Diğer seçenek çalışırken, çalıştığınız iş ile ilgili yapmak, bazı firmalar şu konuyu çalış bize lazım gibi gibi söyleyebiliyor. Ama sizin hevesiniz yok gibi anlıyorum o yüzden bulaşmayın dedim.


master elbette sana bir network katar ama her masterlı lisanslıdan daha iyi iş bulur diye bir dünya yok. kaldı ki lisanstan başlayanlar deneyim sayesinde daha önde oluyor genelde.
masterın sana ne katacağı ile alakalı.


Oncelikle Elektronik Muhendisi (Alt alan mikroelektronik)
Lisanstan mezun oldugumda (2006) sektorde cilgin maaslar donuyor ve az sayida mezun havada kapiliyordu, bunlarin buyuk kismi bikac sene icinde yurt ici ve disinda iyi pozisyonlara geldiler.
Master bittiginde (2009) 2008 krizi ortami cok kotu vurmustu. Piyasanin altinda maasla zar zor is bulabildim. Sektorde yillar icerisinde 2008 oncesi ve sonrasi baslayanlar arasindaki maas farklarindan kavga dovus cikan sirketler oldu.
Bu benim deneyimim idi, simdi genele geceyim. (Muhendislik genel)
Her ne kadar sirketler yuksek lisansi is deneyiminden saydiklarini soyleseler de cogu zihinsel olarak ve pratikte bunu cok yapmiyor. O yuzden lisans sonrasi is hayatina atlamak bana daha pratik geliyor.


türkiye'de lisans diye bir şey olmadığı için yüksek lisansın da bir önemi yok bu konuda haklısınız (belli ünilerin belli bölümlerini hariç tutuyorum). ancak işe alımı yapanlar ne bilsinler neye göre seçeceklerini? biraz daha fazla çabalamış olanı işe alalım diyorlar çünkü lisansta hiçbir şey öğrenilmediği için yüksek lisans da belki üç beş katmıştır bir alanda çalışmanın bir projeyi sahiplenmenin önemini anlamıştır diye varsayıp iş ilanlarında yüksek lisanslılara öncelik veriyor özellikle kurumsal firmalar. bu yüzden imkanlar dahilindeyse yapın derim.
not: ikcı değilim. yukarda yazdıklarım tamamen bana ait varsayımlardır.


ben türkiye'de olsaydım yapmazdım, yurtdışında yapıyorum ki o ülkede en azıdnan bir diplomam olsun iş ararken diye. artı bu dilde mesleki terimlere aşinalık kazanmak da güzel bir artısı yüksek lisansın.


Yurtdisinda insaat muh. yuksek lisansi yaptim. Tez arastirmam yalan dolan degildi, tier 1 journal paperim var.
10 sene once ilk isimi ararken sirf yuksek yaptigim icin beni ise almayacaklarini soyleyenler oldu. Maas olarak ise hicbir avantajini gormedim, tersine is ararken zorlanmama sebep oldu. cevremdeki muhendislerin ezici cogunlugunun masteri falan yok.
gordugum tek avantaji kartvizitte guzel duruyor.
simdiki aklim olsa yuksek falan yapmam, bosuna amelelik. okuldan sonra direk calismaya baslarim, 5 sene sonra falan ustune bir MBA cakarim eger cok istekliysem ki bence o bile sart degil. SImdiye kadar 2-3 farkli firmada calsitim, hepsinin CEO'lari duz muhendisti.
