Merhabalar,

Ben pek anlamıyorum bilgisayar işlerinden. Özellikle ekran kartı hiyerarşisini hiç bilmiyorum. İş bilgisayarımı eve getirdim normalde mac kullandığım için oyun oynamıyordum. Şimdi ufaktan oynayasım var ama bilgisayarımın ne kadar iyi olduğundan emin değilim özellikle ekran kartı noktasında. Bilgisayarım:
i5 6500 işlemci, 1 tb 72000RPM HDD, 8 gb ram (ddr4) ve de GTX 960 Ekran kartı.

Bu özelliklerle iyi oyunları oynayabilir miyim ve nasıl oynarım ayar olarak? Özellikle Rainbow6 ve Cyberpunk 2077'yi merak ediyorum.

 

Ekran kartınız bayağı eski bir model ama yine de son çıkan oyunların bir çoğunu minimum ayarlarda falan oynayabilirsiniz. Cyberpunk'ı da minimum ayarlarda oynayabilirsiniz. Rainbow Six'i de medium ve high ayarlarda rahatlıkla oynarsınız.

Daha iyi bir fikir edinmek isterseniz Youtube'dan ekran kartınızın oynamak istediğiniz oyunlara ait benchmark videolarına bakabilirsiniz. Örneğin; Gtx 960 Cyberpunk 2077 diye aratacaksınız Youtube'da. Hangi ayarlarda en yüksek performansı elde edebileceğinizi gösteriyorlar.

Bu arada Geforce Now sistemine de bir bakın derim. Bilgisayarınız ister külüstür olsun, ister Mac olsun sistemin desteklediği tüm oyunları iyi bir internet hızınız varsa full ayarlarda akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz.

İsterseniz öncelikle ücretsiz sürümü bir deneyin. Memnun kalırsanız ayda 5 €'ya ya da 6 aylık 25 €'ya Founder üyeliği alarak oyun keyfine başlayabilirsiniz. Ücretsiz sürümde 1 saatlik oturumlarla oynayabiliyorsunuz ve sıra bekliyorsunuz. Founder üyelikte ise sıra beklemek yok, 6 saat kesintisiz oyun süresi ve RTX desteği var.

İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi

steam'den ilgilendiğin oyunun minimum sistem özelliklerine bak, ondan sonra 1 2 oyun oynayınca , sistem özelliklerine bakıp durumu kestirebilecek hale gelirsin.

killerbee

@inatçılığın Cyberpunk'ın minimumu çok da keyifli olmayabilir... Düşüneyim Geforce Now'ı

@killerbee 100 gb oyun indirmeden danışayım dedim. Steam'in öyle bir kısmı olduğunu bilmiyordum. Yine de ekran kartı hiyerarşisini bilmek lazım sanırım .

stanhiver
1

mobil görünümden çık