Bir ödevim için İstanbul'la ilgili bir kitabı yorumlamam ya da iki kitabı karşılaştırmam gerek. Şiir kitabı v.s. de olur ama ben roman tercih ederim daha hakim olduğum bir tür olduğu için. Sadece İstanbul'da geçmesi yeterli değil, İstanbul'u da hikayeye dahil ediyor olması gerek. Dönemi önemli değil hatta farklı dönemlerden olursa çok daha güzel olur. Var mı önerileriniz?




 

KAtre-i Matem var ilk aklıma gelen. Lale Devri İstanbul'unda geçiyor.

teletabi

Ahmet Ümit kitapları genelde böyle oluyor: İstanbul Hatırası, Sultanı Öldürmek (bu biraz daha dönem romanı), Beyoğlu Rapsodisi ilk aklıma gelenler.

angelus

ihsan oktay anar kitaplarında istanbul'u uzun uzadıya betimler. okurken galata sokaklarında,kahvehanelerde,hanlarda gezersiniz. ama belirsiz zaman ve fantastik bir kurgunun içinde. işe yarar mı bilmem.

denef

Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi'ne bakabilirsiniz, hem roman hem müze olmasıyla ve müzenin Çukurcuma'da bulunmasıyla kenti hikayeye hem kurguda hem gerçekte dahil ediyor. Çukurcuma'nın yanı sıra başka semtler (Şişli, Nişantaşı gibi) ve Hilton Oteli gibi kentin simgesel mekânlarını kullanıyor. "Şeyler ve Hatıralar" kitabına da ulaşabilirseniz hatta iyi bir ödev çıkar ortaya.

gmzo

Aklıma Ayşe Kulin' in Veda adlı kitabı geldi. Osmanlı' nın son günlerinde, işgal altındaki İstanbul'da bir konakta yaşananları anlatıyor.

Amaranta ursula

Fikret Adil romanları: Asmalımescit 74, Intermezzo, Avare Gençlik & Gardenbar Geceleri

fotrsapka

Orhan Pamuk'un Kara Kitap'ı üzerinde başka İstanbul romanı tanımam.

Okumalısınız.

ekucukoglu

Of her dönemden her tarzda bir sürü öneri gelmiş, çok mutlu oldum. Çok çok teşekkür ederim herkese.

love my way

(bkz: huzur)

iddaaci
1

mobil görünümden çık