aslında soru başlıkta. yeni bir eve taşınıyoruz. komşularımızda vs internet var ancak hiçbir sağlayıcı bize internet bağlamıyor hatta port yok bile demiyor direkt internet altyapısı mahallenizde yok diyor. binada kutu olduğunu kutu numarasına kadar söylüyoruz, komşularımızdan bahsediyoruz ancak nafile.

daha önce buna benzer bir sorun yaşamış olan yardım edebilecek, yol yordam gösterebilecek suserlar çok makbule geçer yoksa redboxlara, superboxlara, gıdım gıdım internete tonla para bayılacağız :(


 

şu anda port sıkıntısı var. sizin binanınzda kutu, kablo vs. olması bişey ifade etmez santralde port olmadığından bağlantı yapamazlar. millet evden eğitim pandemi falan derken internet aboneliğine yüklendi. her yer doldu. bizim binada da 2 hafta önce port gözüküyordu şu an bakıyorum port yok.

şurdan sorgulayabilirsiniz.

www.extranet.com.tr

mr.goodcat

@mr.goodcat ama 2 yan binamı sorgulattığımda altyapı var deniyor, internet aboneliği de bağlatabiliyorum. mahalledeki saha dolabında yer olmasa onlara da bağlatamamam gerekmez miydi? bir de bize hiç kimse port yok demiyor, binanızda internet yok diyorlar. sizin dediğinizle alakalı mı bu durum cidden? :(

ek olarak kutuyu açtım baktım orda boş port-lar var gayet niye böyle oldu ki :(

havana

telekom altyapısını santralden (yada fiberoptik saha dolabından) eve kadar ulaşan bir ağaç yapısı gibi düşünün, ağacın ana gövdesi santralden çıkan gerçek karşılığı olan hatlar. daha sonra bu canlı hatlar dallara (bakır saha dolaplarına), daha küçük dallara (direkteki kutular, evdeki ankastre kutuları) ayrılarak evlere kadar ulaşıyor. bazen öyle durumlar oluyor ki bir ağacın farklı dallarından çıkan yapraklar birbirine fiziksel olarak çok yakın hatta yan yana olabiliyor, ancak bağlı oldukları dallar ve dolayısıyla ana gövdeye bağlantıları tamamen farklı yollardan oluyor. sizin yolda herhangi bir element (kablo, kutu, saha dolabı vb) kapasitesini doldurmuşsa oraya yeni revizyon projeleriyle ek kutu, kablolama vb yapılması gerekebiliyor ki böyle işlemler için ayrılan bütçeler genelde yıl sonuna ulaşamıyor malesef. böyleyken böyle. ama siz yine imkan varsa yerel telekom müdürlüğü / şefliği (bayii değil) ile yüzyüze görüşün net bilgiyi alın.

engelbert humperdinck

Durum cok üzücü ama Türkiye boyle.

"2 yan binamı sorgulattığımda altyapı var deniyor"

Benim karşımda fiber var. Adamlar çatır çatır 35-50 falan alıyor. Ben vdsl 2 ile 12-13 görürsem seviniyorum.
Sorsan aynı sokakta yaşıyoruz.

ycaycayca

Benim komşumun başına aynısı gelmişti. Benim faturami alip götürmüştü Türk Telekom'a. Ondan sonra başlamışlardı ona da.

nhtzmc
1

mobil görünümden çık