gecen yil bunu denemistim. iyi de sonuc almistim. fakat o donem inanilmaz bir uyku sikintisi cektim. geceleri 3,4 kez uyaniyor ve rezil bir uyku cekiyordum. meditasyon, kahve azaltma, agir seyler yememe herbirseyi deneyip yine de sonuc alamamistim. hic bu diyetin sebep olacagina ihtimal vermemistim cunku gec yemiyordum. fakat bu hafta baslayinca farkettim ki uyku problemleri geri dondu.

sizde de var mi? mantik yurutunce aslinda dogal geliyor. sonucta midemiz bos. yataga giriyoruz muhtemelen vucut gida bulamadigi yada soka girdigi icin yag yakiyor veya ekstra efor sarfediyor bu da benim uykumu etkiliyor.

ne dersiniz?

 

Uzun süreli açlıkları otofaji özelliğinden dolayı seviyorum, yaklaşık 2 yıldır da 20-4 şeklinde uyguluyorum, zaman zaman kademeli olarak 72 saate kadar da çıktığım oldu, açlık ne kadar uzun sürerse ben o kadar rahat hissettim, bahsettiğin problemleri hiç yaşamadım. Düşük kan şekerine duyarlı hipoglisemi gibi durumlarda bahsettiğin problemler görülebilir, onun dışında psikolojik olarak da olumsuz etkileyip plasebo etkisi görebilirsin, teknik olarak bir zararı yok ama herkese de iyi hissetirmesini bekleyemeyiz. Ek olarak erkekleri çok etkilemiyor ama kadınların hormonal döngüsü nedeniyle 16 saatten uzun açlıklar kadınlara pek iyi gelmiyor.

angelus

Yaklaşık 3 yıldır 18 6 şeklinde yapıyorum. Hiç bir yan etkisini görmedim. Kendim için yaptığım en iyi şey diyebilirim. bir de mevsim geçişlerinde olabilen uyku halini ayrı tutmak lazım.

kisa

Herkeste aynı etkileri göstermesi imkansız. Benim uykularımı düzenlemişti, uzun süre gece uykusu uyudum sayesinde.

jalapeno

tesekkurler ben gunde 1 kez yedigim için de olabilir. ilk ve son yemegi 5de yedigim içindir belki.

buenosdias

Onun adı omad

kisa

ayri adi olabilir ama if'in opsiyonlarindan biri bu. ister 16-8 ister 24-1

buenosdias

Elbette öyle ama soruna çözüm ararken daha net ifade edilirse belki ona göre yanıt bulunur.
Omad yapmadım ben, belki tek öğünle yaşasam o sıkıntıları çekeceğim, Bilmiyorum.
O yüzden asıl hedef kitle if yapanlar değil de tek öğüncüler olmalı

kisa

bu arada internette kaynak buldum. sadece ben degilmisim. bilinen bir yan etkiymis. doktorun teki soyle bilimsel bir aciklama getirmis.

This is a common problem. The increase in nor-adrenalin and cortisol can disturb sleep.

yani bu bilinen bir durum. noradrenalin ve korizol artisi uyku bozuklugunu tetikleyebilir.

cok da guzel bir video buldum. if direkt uykuyla ilintiliymis. hatta amerikali bir bilim adami jetlag'a karsi bir diyet kesfetmis.
www.youtube.com

buenosdias
1

mobil görünümden çık