herkese iyi akşamlar,herkese sağlık dolu mutlu ve huzurlu günler diliyorum..aslında yazacağım başlık daha farklı bir şey olacaktı ama kendimize otosansür uyguladık işte,neyse..üniversite sınavına hazırlanıyoruz 34 yaşından sonra,aslında bir iddiam yok,üzülecek yada kaybedecek bir şeyim yok.eşit ağırlık yada sözel bölüm yazacağım bitirdiğim bölüm ve okul dolayısıyla,bakıyorum sözel bölümlerin hepsi işe yaramaz ve leş..bomboş bana göre..eşit ağırlık bölümleri fena sayılmaz yazarsam muhtemelen eşit ağırlık bölümleri yazacağım(tabii gerekli olan puanı almayı başarabilirsek)şimdi mesela hukuk bölümünü yazabilirim,ama asıl sormak istediğim şudur ki,neden herkes hukuk okumak istiyor?.bu işte çok para mı var?avukat dediğimiz kişiler çuvalla mı para kazanıyor yada ne bileyim bu bölümü okumak prestijli ve itibarlı mı?(hayatımızda hiç artımız olmadı,bunu okuyarak mesela bir prestijimiz olur mu?)

şimdi de gece gece siyaset yapayım,memlekette adalet yok,hukuk zaten hiçbir zaman olmadı buna rağmen neden millet hukuk okumak istiyor?.yani bu bölümün ne avantajı var?.hukukun olmadığı bir yerde millet neye göre karar veriyor ki..bir de tavsiye eder misiniz bu bölümü..

son olarak türk-alman üniversitesi diye yeni açılan bir üniversite varmış,buraya giden yada yakını okuyan var mı?eğer puan tutturabilirsem buradaki bölümlerden birkaçını yazmayı düşünüyorum.tavsiye eder misiniz?

herkese mutlu günler ve geceler diliyorum..

 

öncelikle; noktalamalardan sonra lütfen boşluk bırak, bu şekilde hiç okunur değil yazın ne yazık ki.

avukatlığın daha bir forsu vardı, şimdilerde itibar zedelenmesi yaşıyor da olsalar avukatlık bu ülkede doktor ve mühendislikle beraber top 3 jenerik meslekten biri. öğretmen bunların arasından yeni düştü, mühendislik sallanıyor, avukatlık ise mühendisliğin hemen arkasında. bu yüzden idealist olmasalar da yapabileceğini düşünenler hukuk okuyor.

Jux

türk alman hukukta okuyan bi tanıdığım var. on numara üniversite. bir kere almanca hazırlıkta kafalarına vura vura öğrettiler o almancayı. diğer devlet okulları b1 derecesi ile salarken bu adamlar c1 testdaf belgesi istiyor hazırlığı geçmek için. tanıdığım kız bir senede hazırlığı bitirmek için hastanelik oldu çünkü almanca temeli yoktu. neyse, sonra hukuk fakültesinde almanca hukuk derslerine giren hocalarının bazıları almanyada birebir yasaları yazan ekipten proflar doçentler. ben tırt bi okul sanıyodum ama arkadaşı gördükçe anladım ki baya sağlam.

yalnız bu sene 12binden aldı ta hukuk. tutturması çok zor.

birsürüsorumvarr

Hocam sözel, sayısal ayrımları bu ülkedeki eğitim sisteminin en büyük sorunlarından biri. Öğrenciler hayata direkt sınırlanmış olarak başlıyorlar. Sınırlanan öğrenciler alanlarındaki en yüksek puanlı bölümlere girme eğilimindeler. Sayısalcılar için eğilim tıp, diş hekimliği yönündedir. Eşit ağırlıkçılar için eğilim hukuk yönündedir. 18 yaşındaki bir lise öğrencisi hak, hukuk bilmiyor. Puanına göre, çevresinden duyduklarına göre tercih yapıyor. Avukatlığın son durumu bildiklerime göre çok iyi değil. Staj süresince düşük ücret teklif edebiliyorlar. Avukatlık aynı zamanda çevre meselesi. Kişisel çaba gerektiren bir iş. Karakteriniz buna uygunsa, hedefleriniz varsa okuyabilirsiniz.

dissendium

(bkz: #69397004 )

blue eyes white dragon

Türk-Alman'da yüksek lisans yapıyorum, 10 numero okul, devlet üniversitesi olduğuna hala inanamıyorum.

euteamo

para kazanmak ve meslek olarak yapacağınızı düşünerek hukuk okumanızı önermem. belli bir yaştan sonra asgari ücretin biraz üzerinde maaşla işe başlama çok zor geliyor.

konsomatrix
1

mobil görünümden çık