www.youtube.com

neden bu kadar beğenilmiş, neden aniden duruyor ? bottas'a mı dur diyor bir de ?


 

Avusturya 2018 yarışı. O yarışta her iki mercedes de mekanik arıza nedeniyle yarış dışı kalmıştı. Stop stop stop diyen yarış mühendisi Bono. Mekanik arıza olduğu için aracın diğer aksamları zarar görmesin diye hemen durduruyorlar. 8 tur kala yakın basıncında bir problem yaşanıyor. Bu kadar ilginç olmasının sebebi de Turbo-hibrit çağ denen 2014'te başlayan dönemde Mercedes'lerin çok nadiren problem yaşaması. Eskiden çok fazla dayanıklılık problemi yaşıyordu araçlar. Ancak 2014'ten sonra Mercedes dominasyonunun bir sebebi de inanılmaz problemsiz araçlar ile yarışmaları. O yarışta her iki mercedes de yarış dışı kalınca (mekanik arıza sebebiyle) epey olay olmuştu.

himmet dayi

himmet dayı işin teknik kısmını anlatmış, ben de bu olay özelinde 2018 f1 sezonu genel durumundan bahsedeyim.
2018, her tifosinin "acaba?" dediği bir yıl olarak başladı. herkesin 3 senedir devam eden mercedes dominasyonu bu sene kırılacak galiba dediği bir yıldı. İlk iki yarıştan sonra Vettel her ne kadar uzunca bir süre yarış kazanamamış olsa da takibi sürdürdü. Liderlik birkaç sefer el değiştirdi.
Vettel için kırılma noktası hockenheim'de pole'den başlayıp lider götürdüğü yarışı çok çok çok basit bir hatayla bariyerlerde bitirmesi oldu. O anki telsiz konuşmasındaki o ağlamaklı sesi hala aklımda.
Ondan sonra Hamilton puan farkını ufak ufak açtı ve Meksika GP'sinde de şampiyonluğunu ilan etti.

Olaya gelirsek, bu yarışı anlatan italyan spikerin bu kadar coşmasının sebebi şu,
bu yarıştan önce Hamilton 145 puanla sürücüler klasmanında, mercedes ise 237 puanla takımlar klasmanında lider. Her iki mercedes de yarış dışı kalınca, vettel ve ferrari'ye yarış kazanma daha da önemlisi klasmanlarda öne geçme fırsatı doğdu. Her ne kadar yarışı Max kazanmış olsa da günün sonunda vettel ve ferrari az farkla da öne geçti.

battal gemalmaz
1

mobil görünümden çık