Merhaba, 35 yaşında er kişiyim. Daha önce Ankara'da memurken 1 kişi tayin için evlilik teklif etmiş, hatta üzerine para da teklif etmiş fakat haliyle kabul etmemiştim.

Artık kamuda çalışmıyorum. Yalnız son 5 senede bugün 3. kez (totalde 4 oldu) kıdem tazminatı almak isteyen bir arkadaşım daha "Kirpi nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum diye başladı" direkt anlaşmalı evlilik teklif etti. Artık tipimden gereksiz bir güven mi veriyorum karşı tarafa, yoksa enayi mi belliyorlar anlamadım. Hiç sizin başınıza geldi mi? Bir insan biriyle niye anlaşmalı evlensin, her iki taraf için de çok riskli değil mi? Bu son teklif eden de tee üniversiteden 15 yıllık arkadaşım.


 

kıdem tazminatı için de evlenmezsin ya:)

her giriste sifresini unutan adam

@şifresini unutan adam ben de onu diyorum alsan alsan kaç para kıdem alacaksın 10 sene desen 100 bin aldın aldın, yani bunun için anlaşmalı evlenilir mi saçma sapan ben de onu merak ediyorum. Yani ondan soruyorum ben de bilmediğim bir şey mi var, yoksa çok mu olağan bu durum da bana mı denk gelmedi başkasından.

koskoca kirpi

ilk kez bu tür bir şey duyuyorum, belki benim çevremde hiç olmadığındandır bilemiyorum ama evlenmek kolay boşanmak zor. evlenmenin ve boşanmanın türlü yükümlülükleri var, hayatın hiç ummadığın şekilde zindan olabilir. karşındaki fikrini değiştirdiği anda yıllarca uğraşman gerekebilir. punduna getirirse belki nafaka bile ödersin:) gerek var mı?

her giriste sifresini unutan adam

heueheu, bu erkek milleti tuhaf :) anlasmali diyerek size oltayi atiyorlar, kidem tazminati, tayin vb. isimlerle... sonra nafaka odeyerek geciyor hayatiniz; yeni bir gelir kapisi'dir; dikkat edin

sweetoffice

Müthiş olaymis. hayatımda ilk kez duydum ve çok güldüm.

Herhalde cidden çok güven veren, etliye tuzluya karışmayan, kendi halinde bir adamsın.

Tabii Nafaka işi de olabilir.

westblack

Nafaka işi boş iş. Bu tarz evlenen insan sizden nafaka istemezler. İsteyemezler. Öyle uzun davaları falan kaldıramazlar. Anlaşmalı evlilik çokta yasal bir şey değil.

Benim kafama şu takıldı.Bu yaşınıza kadar niye evlenmediniz ? 35 yaşındasınız. 20 yaşınızdan beri sizi tanıyan kadın sizinle neden evlenmek istiyor ? Bu kadınların hepsiyle arkadaş mısınız ? Yoksa görücü usulü bir evlilik mi söz konusu olacaktı ?

ycaycayca

Şakasına da olsa 2 kere aldım bende, kendim zaten iyi Bi yerde değilim ama arkadaşlarım nasıl kötü Bi yerdeyse böyle Bi şeyi akıllarından geçirdiler.

valarmurgulis

Ben almadım da, bir arkadaşımın babası (evet babası, lise çağında çocuğu olan evli adam) almıştı yıllar önce. Paraya ihtiyaçları vardı, kadın da türkiye'de kalmak isteyen bir rus'tu, iyi para teklif etmişti. Adam ve eşi ciddi ciddi düşünmüştü, tabi önce adamın eşinden boşanması lazımdı, işin ilginci eşi de olumlu bakmıştı ilk başta. Sonra reddettiler.

pati

@ycaycayca Vallahi yazdığım gibi kıdem tazminatı dedi, işten ayrılacağım hakkımı yedirmek istemiyorum istifa etsem komple alacağım kalacak falan dedi. Zaten evlenmek gibi bir niyetim yok şu an için ne kendisiyle ne de başka biriyle.

@valarmurgulis Ben de yani kendi yağımızda kavruluyoruz modundayım, bir de dediğiniz gibi zaten içlerinden biri zamanında şaka ya falan dedi girdi konuya, "hiç olmasa benim akraba geniş bir sürü altın gelir falan" dedi yokladı. Olur mu öyle saçma şey konusuna getirince ben, iyice şakaya falan vurdu fakat sonra biriyle evlendi 2 sene sonra da boşandı. Şu an yurt dışında master yapıyor misal o hala aklımdadır. Acaba o evliliği öylemiydi diye.

koskoca kirpi

bir kere aldım. 4 kere iyiymiş yalnız. en çok para edeni kabul et bence :)

prizmatik

Öğretmen çocuğu olarak böyle evlilikler olduğunu biliyorum. Evlilik sözleşmesi yapıyorlar zaten boşanmak da kolay oluyor.
Bana eşim evlendikten sonra mal ayrımı sözleşmesi teklif etmişti. Olmayan malın neyini paylaşıyoruz diyip kapatmıştım konuyu.

cilekli pasta

Sizin durum cidden ilginç.
Ben başlığı görünce vatandaşlık veya tayin işini düşündüm. Tayin icin görücü usulü sevgisiz evlilik oluyor.
Ama sizin durumda 15 sene boyunca bu kadın / kadınlar. Sizinle birlikte oldular mı ? Birliktelik oldu mu ?
Cevap hayir ise . Neden sizi tercih ediyorlar . Kadın milleti bizden daha akıllıdır. Sizde birşey görmeseler istemezler.

ycaycayca

Herkes niye bu kadar şaşırmış anlamadım. 4 fazla olmuş tabii de etrafınızda fazla memur varsa bu da olabilir bir şey. Yakın bir arkadaşım da tazminat alabilmek için anlaşmalı evlilik teklifi almıştı. Evlenmekte boşanmakta kolay anlaşmalı olduktan sonra bir dilekçeye imzaya bakıyor. İki tarafında çıkarı varsa yapılabilir bence.

anarsika

Nafaka için olabilir. Aldığın mallara ortak olmak için olabilir. Bu teklifi kabul edecek adam süzme olmalı. Kadın zararlı çıkmaz, olan erkeğe olur.

kickboxer

Yok, öyle bir teklif almadım. Teklif etmeyi düşündüğüm olmuştur, ama ciddi ciddi düşündüğüm hiç olmamıştır. Biraz vizyon ya hu! Hani Kanada vatandaşlığı, iyi bir ülkede oturum izni vs. anlarım da...


Olaylar Ankara’da mı geçiyor? Çok merak ettim.

buf-e kür

doktorlar öğretmenler o kadar çok yapıyordu ki, kimsenin başına bir şey geldiğini de duymadım. kıdem için yapanları da duydum. ben hiç almadım da böyle şeyler olabiliyor. yani 100 bin lira için evlenir bi çok insan bana tuhaf gelmiyor. sonuçta aynı eve filan çıkmayacaksın, düğün vs yapmayacaksın. gidip 2 şahitle bir imza atıp, iş bittikten sonra da bir dilekçeyle 2 dakikada boşanabiliyorsun, pek bir riski yok. çalışan iki taraf varken nafaka vs de çıkmaz. ancak karşı tarafın ciddi deli olması lazım olayı uzatması için.

red g

Şaşılacak bişey yok hakkariye Şırnak'a tanıyor kimsenin yolunu bilmediği bir köye. En az 4 yıl orda kalması gerekiyor. Bundan kurtulmak da batıdan Bi meslektaşla evlilik yapmaktan geçiyor. Çok basit Bi nikah sonra da boşanıyorsun. Öyle Bi yerde olsam ben de denerdim.

valarmurgulis

"Artık tipimden gereksiz bir güven mi veriyorum karşı tarafa, yoksa enayi mi belliyorlar anlamadım"

güven derken, işler halledildikten sonra çamura yatmayacak, sorun çıkarmayacak bir insan olduğunu düşünmüşlerdir. sonuçta gerçekten evlenmek için bir evlenmek değil bu. enayi olarak görülmeyi nasıl bağdaştırdığını ise anlamadım. sonuçta bir süre evli kalıp boşanacaksın. kaybedecek bir şeyin yok, hatta sana da kazandıran şeyler (üzerine para verme) varmış yazdığın kadarıyla.

tayin için evliliği duymuştum da kıdem tazminatı için duymamıştım. çok mantıklı olay.
@red g +1 "sonuçta aynı eve filan çıkmayacaksın, düğün vs yapmayacaksın"

askerde insanların (subay, astsubay) elli liralık yol ödeneğinin bile peşinde ne kadar kendini paraladığını görmüştüm. burada çok daha ciddi kazanımlar elde edilebiliyor. neden olmasın. bana gelse evlenirim :D

tabudeviren
1

mobil görünümden çık