selams. ev internetim sürekli kopup duruyor. son bir iki aydır böyle. robot süpürge aldım onun da kafası karışıyor internet koptukça. youtube da bir şeyler izlemek zorlaştı vs. turkcellin kendi modemini kullanıyorum, ki bu modem zaten bazı yerlerde balkonda vs. yeterince çekmiyordu. iyi bir modem alsam sorunumu çözer mi? eğer çözerse önerebileceğiniz modem var mı?




 

öncelikle kopmanın kaynağını bulmanız lazım. wifi mı kopuyor internetiniz mi? kabloyla modeme bağlanınca herhalde bir internet kopması oluyor mu? wifi kopuyorsa modem ayarlarına girin kablosuz kısmında kanal vardır orda değişiklik yapıp deneyin.

mr.goodcat

@mr.goodcat modem duvarda hatta tavana yakın duruyor kabloyla bağlanmam zor. bir de her dakka kopmuyor. yani bazen 2-3 saat sıkıntısız çalışıyor. o yüzden o şekilde bulmam zor sanırım.

entropik

kopuyor dediğiniz internetinizin bağlantısı da olabilir. o yüzden modemle bir işiniz olmaz operatöre arıza talebi açmanız lazım. ama wifi kopuyorsa o başka. wifi frekansı başka şeylerden etkilenebilir. komşunuzda telsiz telefon vardır açtığında sizin bağlantı kopar. bu şekil.

mr.goodcat

superonline değil ama babamlarda aynı bu sorun vardı. önce modem ayarlarından wifi kanalını değiştirmeyi denedim. biraz iyileşti ama tamamen kesilmedi. sonrasında eski bir modemi access point olarak kabloyla modeme bağladım, wifiyi bu yeni cihaz üzerinden dağıttım. Sonrasında hiç kesilme olmadı.

Modeme gerekirse merdivenle çıkıp bir kablo bağlayın. wifi gittiğinde kabloda internet varsa wifi kesintisi modemden kaynaklanıyor diyebilirsiniz. kabloda da internet yoksa sorun modemde değil.

inheritance
1

mobil görünümden çık