twitter 125MB
google drive 212 MB
instagram 151 MB
spotify 158 MB
Dropbox 275 MB
google calendar 182 MB
Outlook 262 MB
liste böyle gidiyor.
gün geçtikçe uygulama kullanımı website kullanımının önüne geçmeye başladı. sadece verdiğin örnekler değil çoğu uygulama kendini güncel tutmak istiyor. normal şartlarda internet hızının artık öyle bir hale gelmiş olması lazım ki senin bunu hiç dert etmiyor olman lazım.
ama bence buna bir çare bulacaklar yakın gelecekte, uygulamalar istesen de istemesende otomatik arka planda kendini güncelleyecek (websitelerinde olduğu gibi).
Bu tip gelişmiş firma uygulamaları androidde uzun süredir sadece güncelleme alan parçası indirilecek şekilde güncelleniyor.
Mesela haritalar için 28mb, youtube için, 27mb güncelleme görünüyor bende.
Asıl sıkıntı bu uygulamaların boyutlarının çok büyük olması bence, yani twitter 125mb'lık ne iş yapıyor, calendar 182mblık ne iş yapıyor diye merak ettirmiyor değil.
Bunun muhtemel sebebi günümüzde optimizasyonun öneminin düşük olması bence, yani piyasadaki bir çok telefondaki güç bir şeyleri optimize etme ihtiyacına gerek duydurmuyor firmalara.
Tabi yine lite sürüm adıyla sunulan uygulamalar da var, facebook'un google'un ve bunları kullandığınızda genelde bir eksiklik hissedilmiyor.