Elimde iki tane modem var. Bildiğiniz adsl modem. Birisini esas modem diğerini de wifi sinyal dağıtıcı/güçlendirici olarak ev içerisinde kullanabilir miyim? Kullanabilirsem nasıl yapmalıyım? İki modemden hangisini kullanırsam kullanayım tek başına ne yazık ki ev içerisinde odalar da sağlıklı hızları veremiyor wifi üzerinden. Şimdiden teşekkürler. Tikler hemen.




 

bridge mode, router mode bunlara benzer özellikler vardır muhtemelen. onlar varsa yapılabilir

sutlu nescafe

İçlerinden birini "Router" özelliği olması lazım, model numarasını ver bakalım.

Sonrası kolayi router olarak kullanılacka modemin ip numarasını ana modemden bi numara büyük yapacaksın, DHCP seçeneğini kapatacaksın. Bu kadar, bazı modemlerde router olarak kullanılması için bir tik daha seçmek gerekiyor ama genel ayar yolu bu.

Sonra da iki modemi birbirine ethernet kablosu ile bağlayacaksın, Router olan modem ana modemdeki interneti kablo ile uzağa taşıyıp WiFi olarak dağıtacak.

Hee bi dakka, sen kablosuz mu kullanmayı düşündün? Adsl modemde repeater özelliği olması zor ihtimal, ama yine de ver modele bakalım.

John Bloor

@John Bloor evet hocam ben ikinci modemi wifi sinyal güçlendirici/dağıtıcı (adına ne deniyor bilmiyorum) olarak kullanmak istiyorum.

İkinci modemin modeli;
ZyXEL P-1302-T10D V3 Adsl2+ Kablosuz 4-Port Modem/Router

siyahsekiz

Bu arada ana modem olarak kullandığım modemin modeli ise şu;
ZyXEL VMG8623-T50B

siyahsekiz

İkincinin adında geçiyor zaten özelliği, Modem/Router diyor adında. Onu kablolu olarak uzağa taşıyıp sinyali dağıtabilirsin.

Ana modemin de adında Router geçiyor, o da bu özellikte kullanılabilir, ama ana modem 5 ghz wi-fi verebiliyor, bu yüzden ana modem olarak kullanılması mantıklı.

John Bloor

Ben bunları nasıl eşleştirip ikinci modemimi sinyal dağıtıcı/güçlendirici olarak kullanabilirim hocam?

siyahsekiz
1

mobil görünümden çık