PS5 fiyatı ülkemizde iki katı olduğu için yurt dışından almayı düşünüyorum. Aradaki farkla Doğu Karadeniz turuna gidip, oradan da Gürcistan'a geçerek almayı planlıyorum ama bazı sorularım var.

Sorulardan önce söyleyim, 1 seneden fazla Artvin'de çalıştım, Gürcistan'a birkaç kez gidip geldim. O yüzden gidip gelme prosedürünü biliyorum, sorum sadece neler ve nasıl getirebileceğimle ilgili.

1 - Gürcistan'a yürüyerek gidip gelmeyi düşünüyorum. Elde getirebileceğim elektronik neler var ? PS kutulu olarak ülkeye alıyorlar mı yoksa çantaya koymak gerekir mi ? IMEI numarası olmayan cihazın pasaport kaydı olmadığı için takip edilmesi kolay değil.

2 - Elde getirmek sorun çıkarırsa arabayla geçmek kolaylık sağlayabilir mi ?

3 - Kişi başı getirme limiti var mı ?

4 - Ya şubat ayının başında ya da nisan ortasında gitmeyi düşünüyorum. Bu tarihlerde virüse çözüm bulunamadığını düşünürsek, ülkeye giriş için nasıl bir sağlık prosedürü uyguluyorlar ? Bizim HES kodunu dikkate almazlar sanırım ? Geri girişte bizim polisler nasıl bir prosedürle ülkeye alıyor ?

 

3- Sadece 1 adet
B)Diğer eşya
7- Bir adet kasetli veya oyun kartlı elektronik oyun aleti

www.ticaret.gov.tr

Soru: Yolcu beraberi hediyelik eşya muafiyeti nedir?
Cevap: Transit yolcular hariç olmak üzere, yolcu beraberinde getirilip serbest dolaşıma sokulan gayri ticari nitelikteki, kişisel ve ailevi kullanıma mahsus veya hediye edilmek üzere getirilen eşyaya muafiyet tanınır. Muafiyet, her bir yolcu için toplam gerçek kıymeti 430 Avro'yu geçmeyen eşya için uygulanır. Ancak, 15 yaşından küçük yolcular için bu miktar 150 Avro olarak uygulanır.

Northern Mariner

430 Euro kuralından anladığım kadarıyla, fiyat üzerindeyse bunun vergisini ödemek gerekiyor. 500 Euro için %20 hesaplarsak 100 Euro, üzerine 18 Euro TRT Bandrolü ile birlikte toplam 118 Euro gümrüğe ödememiz gerekiyor.

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates

Hayir malin kiymeti vergisiz haliyle hesaplanir. 500 euro odedigin bir aletin icinde yuzde 20 kdv varsa 416 eurodur malin kiymeti. Ayrica bir sey olmaz cok kasma.

proletarier aller lander vereinigt euch

kutusundan cikartin, cantaniza atin. giderken goturdum gelirken getiriyorum dersiniz.

bollocks44

gürcistan'a geçişler en son kapalıydı açılmış mı?

karsiyakaliyiz

yürüyerek gidemezsin
araca kayıtlı olman lazım
benim bildigim

kingcyrax
1

mobil görünümden çık