Yanlış olduğunu söyleyen yazılar da var doğru olduğunu söyleyen de. Bildiğimiz eczaneden alınan telli maskeden üst üste takmak daha mı etkili? İş yerimdeki insanlarda bu ara çok sık görmeye başladım bunu. Siz nasıl takıyorsunuz?




 

yanlış olduğunu söyleyen duymadım ama pandemi kurulu üyelerinden bir doktorun çift maske takmanın tespit edilmiş bir yararı yok dediğini biliyorum.
takarsınız takmazsınız, mantık olarak çift daha koruyucu olur ama dezavantajı olur mu onu bilemem. ben takmıyorum, takana da mani olmuyorum.

erty_ksk

yanlış ya da dezavantaj demek olmaz ama "gerek var mı?" sorusunu çok iyi cevaplamak lazım.

co2s2

Bana bir doktor çift prezervatif takmak gibi düşün dedi.

kickboxer

N95 üzerine cerrahi maske.

pro9it9is9

Ben de n95 takanlardanim. Cerrahi maske yeter fikrine de bu donemde katilmiyorum. Sey gibi dusunuyorum tamam n95leri saglik calisanlari takiyor cunku pozitif hastalarla temas halindeler. E biz de temas halindeyiz bu donemde. O hastaneye hastalar toplu tasima araciyla gidiyor. Gunde kac tane pozitif hastayla temas ediyoruz belli degil duz vatandas olarak. O yuzden n95 maskeyi daha guvenilir buluyorum. 3m markalarda nefes sorunu yasamiyorum. Ventilsiz alirsam karsi tarafi da korumus oluyorum. Bende durum boyle.

hindistan cevizi

Çift maske neden yanlışmış açıklamasını merak ettim. Pandeminin başında maskeye gerek yok diyen "uzmanlar" da vardı hatırlatırım.

msb

Bence karıştırıyorlar, çift kazak giyersen daha az üşürsün ya da usumezsin ile aynı mantık olmasa gerek bu.

encokbenisevinnolur

ben de riskli bir ortama gireceğim zaman çift maske takıyorum. ama uzun süre takmanın fazla karbondioksit soluma sebebiyle zararlı olduğunu duydum. bana mantıksız gelmedi.

akil kupuru
1

mobil görünümden çık