merhaba arkadaşlar ben yakın zamanda grip oldum. corona olmadığını düşünüyorum çünkü burnum akıyor ve hapşırıyorum. ateş ve öksürükle ilgili bir şey yok. tat ve koku da alabiliyorum. ama neticede arkadaşlarım hem benim için hem de kendileri için endişeleniyorlar ve bana test yaptırmamı söylüyorlar. kritik sorum şu;

test yaptırmak için kalabalık devlet hastanelerine gitmek istemiyorum çünkü bana orası daha riskli geliyor. özelde direkt test yaptırmak da çok pahalı. sizce ne yapmalıyım? özel hastanenin dahiliyesine gitsem ve beni teste yönlendirse yine aynı parayı alırlar mı? veya home test kit gibi bir şey mi almalıyım?


 

İlçe hastaneleri daha sakin oluyor. Birine gidin ve dünden beri halsizlik var şimdi de koku alamıyorum deyin ve testinizi yaptırıp eve dönün. Test sonucu gelene kadar ( 1 gün) karantinaya alıyorlar yalnız.

advest

Ben bu şekilde yaptırabildim.

advest

Pandemi hastanelerine gitmeyin negatif gidip poz dönme ihtimaliniz var. O kadar yoğun

advest

üsye olmuşsun test yaptırmaya hiç gerek yok.Not:pandemi hastanesinde sağlık personeliyim.

Varolus sancısı

Hastanesine gore degisiyor galiba bu isler. Babami mesela katki payli olan ozel bir hastaneye gece acile goturmustum, orada ucretsiz yapmislardi. Daha dogrusu 50-60 lira gibi bi normal ucreti aldilar, test icin ekstra bir ucret almadilar.

Sakin oldugunu bildiginiz birkac hastaneyi arayip ogrenin bence.

invictae

ateş yok. öksürük yok. normalde gittiğinizde size bu testi yaptırtacak belirtiler yok. sizin belirtilerinizle salgının başından beri onlarca insan yazdı buraya genel verilen cevap hastaneye gidip risk almamak ama dikkatli şekilde takip etmek oldu. arkadaşlarınızın size baskı yapıyor olması sizin risk almanız gerektiği anlamına gelmiyor. havalar soğurken burnu akıp üşüten herkesin acillere doluşması da tehlikeli.

not dark yet

Belirti olarak ishal, tat almama ve aşırı halsizlik belirtebilirsiniz. Covid olma ihtimaliniz özellikle İstanbul’da yaşıyorsanız çok yüksek.

phoenixboy
1

mobil görünümden çık