ben bulamadım. sanki çoğunun sahte olduğu belli gibi. simetriden mi acaba?

thispersondoesnotexist.com


 

Bu yapay zekâ suratı mı emin misin?

1bir1bir1

her yenilemede farklı surat

ya ben lan neyse

Simetri değil. Özellikle simetrik yapmamışlar hafif bozukluklar var. Eğer bunlar yapay zeka ürünleri ise. Bence değil.

1bir1bir1

sahte olduğunu anlayabiliyorsan helal olsun :). ai tarafından üretilmiş bazı insan yüzü fotoğraflarının fake olduğunu anlayabilmek için yazılımlar geliştiriliyor belli parametreler verilerek, fakat bu parametreler ortaya çıktıkça fake yüz oluşturma teknolojisi gelişiyor. özetle çıplak gözle anlayabileceğimiz seviyeyi çoktan geçtiler.

gule gule

sitenin sahte yüz ürettiğini bildiğiniz için detayları farketmeye odaklayabiliyorsunuz kendinizi, ağız etrafında ve diş yapısında genelde gölgelendirmelerde deformeler belli oluyor, bu resimlerin 1000 tanesini haberi olmayan 1000 kişiye gösterin hiç biri sahte olduklarını farkedemez. (saçında dudak göz çıkan deformeler hariç)

nahtoderfahrung

Bunlarin hepsi StyleGAN2 sistemiyle uretilmis yapay yuzler (siteyi her yuklediginizde yeni bir tanesini gorursunuz), evet gercekte boyle insanlar yok (sitenin adindan anlasilacagi gibi).

Cogunun sahte oldugunu anlamanin sebebi sahte olduklarini bilmen. Bilmesen anlayamazsin. Hiperkritik bir sekilde bakiyorsun.

robokot

@gule gule: beyaz diş, gözlerde kırışık ve simetri fix. bazıları zaten yarı gözlüklü falan. gözlük tam yüklenmemiş.

ya ben lan neyse

bence problemli noktası fotoğrafların kötü bir lensle çekilmiş gibi duruyor olmasından kaynaklanıyor. şöyle burunlarından biraz tutulup bize doğru çekilse fotoğraflar normale döneceklermiş gibi. Aşırı düz, dar bir lensle çekilmiş gibiler. Baktığında başını ağrıtan fotoğraflar bence de.
Biraz inceledim başım ağrıdı hemen. Rahatsız ediciler bence de. Ve dahi belki de yüz bölgeleri farklı içeriklerden birleştirildiği için biz kaşı gözü ağzı senkronize olmadığı için surat ifadelerini anlamsız buluyor da olabiliriz. Mikro mimikleri denk gelmiyor olabilir. Bunu tespit edebilecek akademik bilgiye sahip değiliz ama her sıradan vatandaş aslında surat ifadesi okumayı öğrenerek büyüyor bence. Bir gariplik olduğunda anlayabiliyoruz bişeylerin ters gittiğini.

andoreii

Bir de bu kadar buyuk surat fotolari gormeye de cok alisik degiliz. browser penceresini kucultup deneyince o buyutulen detaylarin cok da onemli olmadigi anlasiliyor.

robokot

tabii ki 100% accuracy ile üretilmiyordur, yoksa dediğim yakalayan yazılımların da çalışması olası olmazdı. bizim farkedebilmemizin nedeni de denildiği gibi fake olduklarını bilmemiz, eğer içerisinde hem gerçek hem fake 100 fotoğraf olan bir seti değerlendirmemiz istense doğruluk oranımız tahminimce 60-70'i zor görürdü :). konuyla ilgiliyseniz pınar yanardağ hocanın paylaşımlarını takip edebilirsiniz, sadece yüz değil neredeyse her şey generate edilebiliyor bu hem korkutucu olsa da hem de heyecan verici :).

www.youtube.com
howtogeneratealmostanything.com
twitter.com

gule gule
1

mobil görünümden çık