[q]
(3) 

Uzaktan Eğitim..

primetime #1451541
Evet dostlar, dert büyük. İlkokul 2. sınıf öğrencisi bir çocuğumuz var. Kendi öğretmeni bu zamana kadar sınıftan zoom vs açıyordu. Bizim de kronik hastalardan vs dolayı okula gitme şansımız yok maalesef. Sorum şu ; İnternetten vs takip edeceğimiz günlük eğitim bir mecra var mıdır? ya da gönüllü ders verenler falan? ya da youtube kanalı vs ? Sevgiler, saygılar...




 

okulistik kullanabilirsiniz. eğitimde interaktif olarak baya iyiler.

oxxo

Merhabalar,
Oncelikle yuz yuze egitim verdigi icin ogretmen artik online yapmıyor diye anladim fakat şu an sadece 2 gün yüz yüze gidiyorlar bunun dışında diger gunler ogretmen ders yapmiyor ya da kaynak gondermiyor mu? O gunler icin de kesinlikle bir sey yapılması lazim. Ders yapmasa bile ekstra kaynak vermesi gerekir.
Sınıfcı degilim ama nerdeyse her ozel okul morpa kampus kullaniyor. Iceriginin guzel oldugunu duydum sinif ve konu konu ilerliyor. Isinize yarar gibime geliyor.
Ingilizce olarak youtubeda bir suru kanal var. Konuya gore secebilirsiniz. Ders anlatmaktan ziyade daha kelime bazli gidiyor. Okuma programi olarak raz kids ya da reading eggs gayet guzel. Biraz fiyatli olabilirler ama cok kullanilan ve tutulan iki program bunlar. Bunun dışında british council kids, twinkl.com, abc.ya, wordwall,bamboozle güzel sitelerdir. Her konuda oyun ve worksheet dolu oluyor.

livaist

Ayrica evde destek adina kesinlikle gunu planlamanizi öneririm. Okul kitaplarini referans alarak konu konu ayirabilirsiniz. Örn. Pazartesi 1 saat sinif ogretmenk odevi, turkce kitap okuma ve matematik, ingilizce video, ws ve oyun, serbest resim; salı, aynısı ing, sinif+turkce, muzik gibi gibi.
Velilere cok is düşüyor bu surecte ama planlama yaparak isin icinden kalkarsiniz. Evde yapabileceğiniz cok farkli aktiviteler var, bir gun bilim deneyi yaparsiniz, bir gun dışarda hareket edersiniz, bir gun yeni öğrendiginiz kelimelerle adam asmaca oynarsiniz vs.
Simdiden kolay gelsin diyorum. Umarim biraz fikir verebilmisimdir

livaist
1

mobil görünümden çık