siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? bir çözümünüz var mı?

Önceden güvenli bölge hazırlayacaksınız kendinize. Hayat üçgeni oluşturabileceğiniz bir yer. Çanta orda bekleyecek. Deprem olunca da herkes oraya koşacak. Binanın yıkılması 5 sn’den önce olmaz. O şokla kalakalmamanız, atik olmanız lazım. O yüzden önceden bir yer belirlemeniz lazım ki o sırada nereye gitsem diye düşünmeyin.


Olması > hiç olmaması
Öyle bir hal olabilir ki, çanta yanınızda, sevdiğiniz ise az uzakta ama sadece el geçecek kadar bir boşluk var aranızda.
Suyu uzatırsiniz mesela? Dudukle sesinizi dışarı duyurursunuz, fener ile karanlıkta sürünerek ulaşırsınız vs.


Çanta lazım bir ürün, ama o hengamede kimse erişemez, anca evde sürekli sırtında falan taşıyarak gezmen lazım.


Binaya bişey olmazsa da çantayı alıp dışarı çıkarsın. İstanbulda mesela hiç öyle İzmirdeki gibi hızlı yardım geleceğini, çadırlar kurulacağını falan sanmıyorum. Sağ kalan da hayat mücadelesi verecek (evi zarar gördüyse giremiyorsa)
Depremde göçükte kalırsan da yanında düdük, fener, su, yiyecek olması güzel olur. Tabii dibimizdeki çantayı bile açabilir miyiz boşluk olur mu bilmiyorum. Beton binalarda hayat üçgeni yalan deniyor. Hele ilk katlardaysan bütün yük üstünde.


Biz çanta hazırladık, amaç büyük deprem olursa ve bina ayakta kalırsa çantayı alıp sokağa çıkmak, böylece yanımızda en azından yedek kıyafet, ilkyardım ekipmanı ve su-bisküvi bulunması. Kamp için kullandığımız çadır - uyku tulumlarımız var, onları da girişteki dolaba koysam mı diye düşünüyorum hatta ama karar veremedim o an onları almakla uğraşmak mantıklı mı.
Bina çökerse Allah yardımcımız olsun zaten.
