www.express.co.uk

nasıl olabiliyor böyle bir şey. ayı zaten biz de teleskopla görebiliyoruz. insanlar bunca zamandır görmedi mi?

aya gidilmeme sebebi de bu deniliyor zaten 1960lardan sonra. siz ne düşünüyorsunuz

 

Bana göre asparagas bir haber yani ben inanmıyorum yani. Aya gidilmeme kısmında ise bence de bir boşluk mevcut. Şuanda bildiğim kadarı ile NASA ve ESA'nın Artemis programı var. Bir yandan Japonya'nın çalışmaları var. Aynı şekilde ISRU'da çalışmalar yapıyor. Birde hatırladığım geçen yıl galiba Rover indirmeye çalışmıştı fakat başaramamıştı. Yani bu kadar program içi neden yaklaşık 40- 50 sene beklenmiş muamma? Çünkü bir çok gezegen için araştırmalar yapılıyorken Merkür, Jupiter Mars için bu kadar program varken Ay için ay için neden bu kadar beklendiği şaşırtıcı.

spacevan

aya gitmek bi işe yaramıyo diye gidilmiyor deniliyor. yani insanın gitmesi.gidip napacakki mesela.

ShadowOfMoon

express bana adımı söylese önce açar kimlikten sonra pasaporttan kontrol ederim. sonra da anamı ararım doğru mu adım diye. kendisi trnin güneşine takvime denk düşen bir gazete aşağı yukarı.

ay'a da gidildi. bir kere de değil. en son nasa dellendi ekibi toplayın tekrar gidiyoruz dedi
(bkz: nasa artemis programı 2024)
ay'a da bi halt yok gitmenin bugün için kimseye bir faydası yok.

Whily

@shadow of moon: Hocam neden gitmenin bir faydası olmasın, bir çok bilimsel araştırmaya ön kaynaklık edebilir. Yani başka programlara da önayaklık edebilir. En kötü tam bir güç göstergesi. Ama bu prgramlar öyle 2 3 yıllık bir planla yapılmıyor. En az 10 15 yıl sürüyor. Örneğin juice misyonu başlangıcı 1999 diye biliyorum ve uzay aracı daha fırlatımadı bile. Yani uzay ajansları olsun özel şirketler olsun şuana kadar ay programı değerlendirip uygun olmadığı için bir program başlatmamış olabilir.

spacevan

express dediğin yer magazin haberi yapan tabloid gazete, güvenilirliği sıfır.

hayirsiz
1

mobil görünümden çık