genel kaide banka expatın çıkarttığı değerin %80 ini verir şeklinde. ancak internette bazı yerlerde eğer başka bir gayrimenkulü ipotek olarak bankaya geçici süre ile verirseniz ev bedelinin %100ünü de alabilirsiniz diyorlar. bu doğru mu? hiç duydunuz ya da yaşadınız mı?




 

eğer 500bin liralık gayrimenkul için kredi alacaksanız ve ipotek göstereceğiniz gayrimenkulün değerlemesi 1milyon çıkarsa verirler. ama 500'lük gayrimenkulü 500'lük krediye ipotek almaz banka.

malheiros

O doğru değil.
500 Altı %90
500 Üstü %80 idi.
Senin alım bedelin değil, Exper değerinin.
500 experli evi 450 ye alırsan olur.

Diğer konu ise, mortgage değil tüketici kredisi gibi başka bir şey vermişlerdir yanında.

Frederick Co

Diğer gayrimenkulü ipotekli tüketici kredisi olarak kalan tutara sayabilirler, böylece %100 kredili konut alabilirsin teorik olarak.

Bu zorunlu değil, konut kredisi kullanan tüketici kredisi alamaz diye birşey yok. Gelirin, kredi skorun vb. parametreler dikate alınarak ipoteksiz de tüketici kredisi alıp açıktaki kısım kapatılabilir. Bunlar kişiden kişiye, evin fiyatına, hatta ekonominin genel durumuna, bankaların kredi verme konusundaki isteklerine göre değişkenlik gösterir.

Lethe

Konut kredisinden hemen önce peşinat için bireysel ihtiyaç kredisi alıyorsun. Eğer gelirin yetiyorsa kolayca halledebilirsin, gayet basit bir işlem. Ben öyle yaptım. Ancak dediğim gibi gelirinin yetmesi ve kredi notunun iyi olması lazım. Başka bir gayrimenkul ipoteği de istemediler.

roket adam
1

mobil görünümden çık