Üzücü haberi bu akşam aldım. İş yerinde aynı odayı paylaştığım kişi covid pozitif çıkmış. Aslında uzun süredir rotasyona tabi biçimde çalışıyorduk. Bir gün o geliyordu işe, bir gün ben. Yoğunluktan dolayı dün maalesef uzun süredir ilk kez aynı odada bir arada çalışmak durumunda kaldık. Birkaç kez yanına gidip bilgisayarda bir şeyler gösterdim, hatta bir ara eğilip klavyesinde bir şeyler yazdım o koltukta otururken. Yani dipdibe durumdaydık birkaç kez. Bugün şüphelenip hastaneye, test yaptırmaya gitmiş, sonuç pozitif. Allah'tan sabah şüphesini paylaştı da işe gitmedim bugün, evde kaldım. Filyasyon ekibini bekliyor, temaslı olarak adımı verecek. Bu süreçte beni neler bekliyor? 2 hafta karantinada mı kalacağım? Gelip test yapacaklar mı? Eşim çalışıyor, o işe gidecek mi? Bilenler, yaşayanlar aydınlatırsa çok makbule geçer. Şimdiden teşekkürler.




 

Ekip önce sizi arar, durumunuzu sorar. Eğer bir belirtiniz yoksa sizin 10 gün evde kalmanız gerektiğini söylerler. Belirti varsa gelip test yaparlar, duruma göre de ilaç vs. getirirler. Arkadaşınız temaslı olarak belirttiği için sizi, izinli/raporlu sayılıyorsunuz.

giovanne

Maskeniz varmiydi? Covidli ile ayni ortamda maske ile calisip 2 kere negatif aldim, umarim sizede bulasmamistir. Tum firma 2 kat maske ile calisiyoruz..

eja

Bence bulaşmamıştır, aynı şartların daha fazlasıyla bulaştırmayı başaramadım. Üstteki arkadaş 10 gün demiş ama o 14 gün.

Şimdi o pozitif arkadaş ismini numaranı verecek, sonra seni arayacaklar bilgilendirecekler hes uygulamasında durumun riskli yazacak. 14 gün evde kalacaksın. Aile hekimi ile görüş rapor yazıyor iş yerinde lazım filan olur.

Eşin için tam emin değilim ama bu süreçte “temaslının temaslısı olmaz” şeklinde bir kavram öğrendim. Ayrıca belirti yoksa test yapma ihtimalleri düşük. Umarım sistemin düzgün işlediği bir yerdesindir. Filyasyon benim eve bile gelmedi telefona gelen SMS te bi kod var onu istedi arayarak sonra tamam deyip gitti.

Geçmiş olsun

infernalcadre
1

mobil görünümden çık