acikcasi uluslarasi bir sirkette 5 sene calismis biri bunu sormamali normal sartlarda.
cv nin sekli, tarzi filan isin geyigi. aslolan icerigi.
cok basit, ilanlara basvuru yapacaksiniz.
15 senedir avrupada yasayan ve binlerce is basvurusu yapmis, 100 ün üzerinde ise görüsmenin diger tarafinda degerlendiren olarak bulunmus biriyim. ik ile en önem verdigimiz seyler:
yeni mezunda:
üniversite adi, stajlar, part time isler, basarilari, not ortalamasi(en sonda ve en önemsiz)
tecrübelide:
calisilmis sirket isimleri, pozisyonlar, komünikasyon, oturus-konusma, sirkete uygunluk, üniversite ismi, master yapilan yerler alanlar, stajlar, basarilar etc.
Yani acikcasi finans biriminden nasıl yurtdışında is bulursun bilemiyorum. (Transfer, Master vs gibi olanaklar değil direkt ise basvurarak) Benim Avrupa'da ikinci sınıf ülkelere transfer olan arkadaslarim var; amazon, coca cola, p&g vs. Ulkeler de macaristan, polonya, cek cumhuriyeti.
Buralara düz başvuru ile giden arkadasim da var. Onun dışında özel bir yetenek gerektirmeyen (mimarlik, tasarim vb) ve yazılım dışında öyle iş bulup giden son bir kaç yıldır hic duymadim.
Açıkçası size verebilecegim tek tavsiye ulke olarak bu tarz ülkelere bakmaniz. Onun dışında çoğu firma malesef vize sponsoru olmaz prensip olarak.
@logicticsmanager tesekkur ederim cevap icin, aslinda benim sormak istedigim buydu. Bu halimle sansimin olmadigini biliyorum. Iyi firmada gecirdigim 5 sene, ortalama ustu bir universite ve iyi ingilizce disinda bir artim yok. Kendime ne katarsam daha cok one cikarim? Ya da sizlerin basvururken suraya bak diyeceginiz yerler olur mu?
Finans buyuk bir alan, dunya capinda gecerli bin turlu sertifikasyonu var, boyle seylere bakabilirsiniz. Udemy'den alinmis '2 saatlik x dersini tamamlamistir' turunde seyler degil, CFA, CPA tarzi seyler dediklerim. Onlari inceleyin nedir ne degildir diye.
Linkedin hesabi acin, yurt disinda ilginizi ceken sirketlerde ilginizi ceken pozisyonlarda calisan insanlarin profillerine bakin, gecmislerinde neler yapmislar, simdi neler yapiyorlar. Pozisyonlar hakkinda fikir sahibi olun. Bazisina mesaj atin, sizinkine benzer bir kariyer hedefim var kisa bir gorusme yapabiliriz miyiz diye, ama insanlara aciklama olmadan bodoslama baglanti teklifi atmayin.
Sektorde gecerliligi olan sertifikali ogrenip aldiktan ve piyasalardaki sirketleri/pozisyonlari hazirladiktan sonra 1 sayfalik cv hazirlayin (burasi ciddi, kimse oturup kenarlari bosluklu, hobilerim kitap okumak tarzi seyler yazan inefektif cv lere vakit harcamak istemiyor, ki zaten cv'ler otomatik bir tarayicidan gecip text halinde iletiliyor ik'cilara ama departman mudurleri siziz hazirladiginiz versiyonu goruyor). Hazirladiginiz bu cv yi her basvurdugunuz ilanin anahtar kelimelerini icerecek sekilde ilana uyumlu hale getirip basvurunuzu yapin. Her yere ayni cv ile basvurmayin.
Is aramak, hele ki yurt disinda kimseyi tanimadiginiz bir alanda is aramak full + full time bir istir bunu aklinizdan cikarmayin. Hedef belirleyin, o hedefe ulasmak icin sektorden alakali insanlarla tanismaya bakin, cevrenizi genisletin (bkz: networking).
Son olarak, ilgilendiginiz ulkenin eventrbrite, meetup turu sayfalarindaki eventlere bakin, katilabildiklerinize katilin. Ne kadar fazla insan tanirsaniz o kadar isinize yarar. Networking demis miydim?
Bol sans.