2015 model fiat punto aracım var. iki seferdir motor arıza ışığı yandı ikisinde de yol üzeri tamircide bilgisayara bağlandı debriyaja sık basmaktan denilerek arıza sistemden silindi. her neyse sorun debriyaj müşüründen.

fiat servisten randevu aldım çevrede tavsiye edilen usta bulamadığımdan. debriyaj müşürü çok pahalı parça değil bir taraftan yetkili servis baksın istiyorum bir yandan da bu servis beni kazıklamasın diye korkuyorum.

aracı alalı 6 ay oldu servise abi bi bakar mısın eksiği gediği var mı demem gerekiyor yoksa onlar bana söyler mi?

fiat servisi hakkında bilgisi olanlar yazabilir mi

 

Aracı bırakırken ne istediğini belirtmen lazım. Daha doğrusu şikayetini. Müşürden olup olmadığına emin değilsen sadece problemini belirt. Onlar bulur zaten ama yetkili servisleri "bu işlerden daha iyi anlayan" kurumlar olarak görme. Yetkili servis zaten tamir değil parça değişimine gider. Benim önceki aracımın yağ pompasında sorun vardı. Yetkili servis (Ford) ilk olarak turboda sorun var, değişecek dedi. Sonra Turbo değilmiş Şarj dinamosu değişecek dedi. Orda da sıkıntı olmayınca Klima kompresörü dedi. Asıl problemi bulamadılar. Asıl problem yağ pompasındaymış ve turboyu yağlamadığı için turbodan ses geliyordu. Bunu tespit eden de sanayi içinde özel bir ford servisiydi. Dışarıdan görüntüsü de gayet merdiven altı bir yermiş gibiydi ama usta gerçekten ustaymış.

himmet dayi

abi her servis aynı değil ki, bende de punto var 2011 aldığımdan bu yana servis bakımlı ve şimdiye kadar 3 servis değiştirdim, ilk 2 si bildiğin beni dolandırmaya çalıştılar, şu an gittiğim servise ise 2014 ten beri devamlı gidiyorum ve çok memnunum, hem uygun fiyatlı hem de çok ilgililer(lokasyon bursa).

kısacası yetkili servis olması çok iyi oldukları anlamına gelmiyor. punto forumları var, hangi şehirdeysen o şehirdeki yetkili/özel servis tavsiyesi iste bu forumlarda, yetkili servis diye gözün kapalı güvenme yani.

zikardo

Servislerin hepsi bir değil maalesef. Benzer bir sorun benim eski Opel'de vardı, aldığımın senesinde sorun çıktı, defalarca servise götürdük, en sonunda (bence) o ışığı kestiler, körlettiler. Sorunu çözdüklerine hala inanmıyorum. Sattık sonra arabayı.

SiyamkedisiZorro

Hata verince servise gidin, bilgisayara bağlayıp hata koduna bakarlar. Müşürden kaynaklanıyorsa (ucuz bir parçadır), zaten değiştirirler.

piotr
1

mobil görünümden çık