2 aydır düzenli olarak haftada 3-4 gün yüzüyordum. sonra sonra farkettim ki, zamanında squat ve lunge yaparak şekle soktuğum popom aşağı düşmüş.. ayrıca omuz ve kürek kemiklerimde bir açılma var, şöyle 2 ay daha yaparsam, popo falan kalmayacak, vücudumun şekli bozulacak..yüzmeyi çok seviyorum ve nefesimi de tam düzene koymuşken, bu durum biraz moralimi bozdu motivasyonumu düşürdü.

devamlı spor yapanlar bilir, başlarda doğru düzgün terlemezken, düzene soktuğunuzda spor esnasında baya terlemeye başlarsınız. 2 aydır çok düzenli yüzdüğüm için terleme konusunda bir ilerleme hissediyorum. bunu kaybetmemek için hemen başka bir spora geçmek istiyorum, ne önerirsiniz?

kaslarımı uzatabileceğim ve şekle girebileceğim terleten pilates var mı?

 

Yüzme low impact cardio açısından iyidir ama vücut şekillendirme için tek başına yetersiz kalır bir aşamadan sonra. Haftada 3 gün ağırlık yapıp 2-3 gün de yüzerek dengelenebilir.

arnold schwarzeneger

Kas boyu uzamaz ki kasın mevcut uzunluğu sabittir, bizim kas uzaması dediğimiz şey kası büktükten sonra normal boyuna getirmektir aslında, yani burada bir uzama yok esasında, "kas uzaması" diye bir efsane var ama düşündüğümüz anlamda bir uzama yok. Yani bunu şu şekilde düşünebiliriz: Kas dediğimiz şey aslında et, kasaptan bir kilo löp et alıp onu sağından solundan çekiştirsek uzar mı? Uzamaz. Vücudumuzdaki kaslar da uzamaz.

İkincisi; pilates benzeri disiplinlerde genelde böyle bir algı oluyor; kasları uzatıyoruz esnek olmasını sağlıyoruz vs. diye ama kaslar esneklik de kazanmaz, hareket kabiliyeti kazandıran şey eklem aralığının genişlemesidir, yani temelde kas uzaması esneklik vs. aslında eklemlerin hareket kabiliyeti kazanmasıdır, bunların da kaslarımızla pek bir ilgisi yok.

Asıl sorunun cevabına gelirsek; reformer pilates işinizi görebilir.

angelus
1

mobil görünümden çık