Neredeyse 2 senede bir görüştüğümüz, fuckbuddy diyebileceğim yabancı bir kız arkadaşım ülkesinden Istanbul'a gelecek. Gezmeyi tozmayı epey seven biri. Haftasonu 2 günü birlikte geçireceğiz fakat bu corona döneminde neler yapabiliriz bilemedim. İlk gün için adalar gezisi planladım ama ondan da pek emin değilim. Başka neler yapılabilir?




 

İlk kez geliyosa tarihi yarımada ziyareti, yemek arası, arından ortaköy boğaz turu, akşam birası + yemek. istiklal marşı ve kapanış.

ikinci gün de otelde takılın.

himmet dayi

Aslında İstanbul'a daha önce defalarca gelmiş biri. Muhtemelen hepsini gezip görmüştür. Ama yine de teklif edeceğim, belki bazı tarihi yerlere gitmemiştir. Otelde takılın derken? Ben ilk gün ada'da bir otelde, 2. gün de benim evde kalırız diye düşünmüştüm :)

fobfilm

Ya kasma o zaman. İstanbul'u görse ne olacak. Güzel şık bi restorana gidersiniz akşam. Sabahtan da hava güzelse az bi yürüyüş, öğlen birası. İlla bi yer görecek diye uğraşma.

Otelden kastım, illa otel olmasına gerek yok. Yani samanlık seyran olur işte.

himmet dayi

bogazda kahvalti ustu ilerden* sola saparak ataturk arboretumu. donuste conrad roof'ta takilmaca ustu yatis.

ikinci gun otelde kahvalti-check out derken istikamet aya nicola (balat'taki, 10 gibi orada olun) ayinler arasindaki 7 farki gostermek icin oradan cikista gul camii. ogle yemegi balat kultur evi (mantisi iyidir) ustu kizil lise. ayvansaray'a dogru ara sokaklar, nostaljik dukkanlar oradan atlayip kumkapi (ilgisini cekerse surlarda falan yuruyus, belki outdoor*) 2 duble bir seyler, derken kapanis. (pazar aksam sahil trafigine dikkat)

ateistanbul

Balat’a giderseniz perispri’ye götür çok güzel bi restoran.

Yanlış hatırlamışım adını düzelttim. Thnx to @bruce.

ekaterina

araç varsa marmara bölgesinde bungalov kiralayabileceğiniz biyere gidin takılın 2 gün

ayin yazari
1

mobil görünümden çık