Aşağıdaki modeline sahip olduğum bisikletimi nasıl modifiye ededebilirim? 7 vitesli olduğu için hiçbir yokuşu çıkamıyorum. Eziyet çekiyorum.

www.decathlon.com.tr


 

En küçük vites (en büyük dişli) ile yokuşta zorlanıyorsanız ya yokuş insani değildir, ya da kondisyonunuz iyi değildir.

Dik ve zorlu yokuşlarda ayağa kalkar sürerim ben bisikleti, oturarak zaten zor.

John Bloor

sele ayarı düşükse yükselt. tırmanırken öne eğil. pedalı oturarak hiç çeviremiyorsan ayakta çevir. yokuşlara yokuş çıkarak alışmaktan başka çare yoq. yapabileceğin tek modifiye kilitli pedal ve ayakkabı olacaktır.

hasmetizm 2046

aynakolu değiştir ve/veya arkaya megarange kaset tak.

habarbey

7 vites olmasi cok da etkilememeli aslinda, en dusuk viteste cikabilmeniz lazim.
John Bloor +1 diyorum

kuehles blondes

@John Bloor

O kadarda kötü değilim ya :) ama bisiklet gerçekten çok hantal. Çelik kadro. Kalın teker.

@hasmetizm 2046

sele ayarım tam. bisikletin üstünde direk dansı bile yaparım.

@ kuehles

sizi iddianızı ispat etmeye davet ediyorum :)

@habarbey

daha büyük bir aynakol mu taktırmalıyım? Aynakolla birlikte zinciri de büyütmeli miyim?

digits

24 vitesli yol bisikleti ile dik yokuşları çıkarken görüyorum bazı biaikletli grupları özeniyorum. Bisikletlerinin çok vitesli ve hafif olmasına bağlıyorum ama kondisyonları da normalin üstünde olduğu için bunu başarıyor olabilirler emin olamadım. Belki çoğu musabık sporcudur. Benim gibi kondüsyonsuz değillerdir.

digits

@digits

12 vitesli 1975 yapimi bisikletim var. kondusyonum fena degil. (80-90 km yapabilirim bi gunde. Hiz yapacaksam 22km/h yi iki saat boyunca duz yolda muhafaza edebilirim)

Yokus cikarken yokusa bagli olarak bazisini cikiyorum bazisini cikamiyorum. “Sadece” bisikletim sebepli oldugunu dusunmedim acikcasi, benim de kondusyonum yetmiyor, nefesim kesiliyor. Bazen yarisina kadar cikip birakiyorum, itiyorum bisikleti. Bazi yokuslar ise hic cikilmiyor bisikletle.

Onun disinda benim bisiklet 14 kilo, daha agir bir bisikletse o etki edebilir.
Yokus cikarken ayaga kalkmanin bana bir artisi olmadi, oturarak cikiyorum, yokusun basindan itibaren 1.viteste cikmam mesela, yavas yavas dusururum (6yla yokus girmiyorum tabi ama 3le girip yavasca dusuruyorum)

Ayrica niye John Bloor’u iddiasini ispatlamaya davet etmemissiniz de beni etmissiniz merak ettim :) neyse umarim cevabim yardimci olmustur.

kuehles blondes

@ kuehles

'7 vites olmasi cok da etkilememeli aslinda'

Benim bisiklet 6 vitesliydi bu arada. Yanlış belirtmişim :)

Çıkmaya çalıştığım yokuş mesafeleri genelde kısa (300-500 metre en fazla) olduğu için vites sayısı benim için önemli. Öyle tura çıkanlar gibi uzun tırmanışlara gücüm yetmez. Tek seferde benimde 70 km yapmışlığım var bu bisiklet ile. Kondüsyon açısından çok kötü değilim. Sadece ayağa kalkmadan, üstüm başım dağılmadan azar azar da olsa pedalla çıkabilmeyi istedim. İşe gitmek istiyorum bisikletle ama iş yeri güzergahının belirli noktalarında yokuşlar var. Bisikleti elimde taşımak istemiyorum.

digits

Kuehles +1 ben de vitesle ilgili oldugunu dusunmuyorum. Kondisyonu gayet kotu bir kadin olarak daha gecen gun kiraladagim 3 vitesli bisikletle baya bi yokus ciktim 1. vitese alip. Tabi biraz zorlandim ama bayadir bisiklet kullanmiyordum eminim ki kondisyonum biraz gelisse daha da rahat cikabilirim.

carmenta

"daha büyük bir aynakol mu taktırmalıyım?"

Daha büyük ayna kol dişli ile daha ağır olur vites, daha büyük ön dişli uzun yol içindir.

"24 vitesli yol bisikleti ile dik yokuşları çıkarken görüyorum bazı bisikletli grupları özeniyorum"

50 vites de olsa genel olarak 1. vitesin dişli/çap oranı aynıdır. Yani ön dişin çapı ile arka dişin çapı aynı olduktan sonra ha 6 vites olmuş ha 24, diğer vitesler/dişliler yokuş çıkarken lazım değil.

Bakımsız ve kalitesiz bisiklet ile kaliteli arasında elbette fark oluyor, birine biniyorum yağ gibi akıyorum birine biniyorum anam ağlıyor. Ama senin bisiklet ayarsız, bakımsız değilse kötü bir bisiklet gibi de durmuyor.

John Bloor
1

mobil görünümden çık